Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Συνεδρίασε το ΤΕΣΟΠΠ Δήμου Πρέβεζας - Στόχος η θωράκιση της περιοχής


Η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της χειμερινής περιόδου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πρέβεζας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Πρέβεζας Λάμπρος Κίτσιος, ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Κόκκαλης, ο διοικητής της 131 Σ.Μ Ακτίου Γρηγόρης Δήμος, ο διοικητής του ΕΚΑΒ στην Ηπειρο Μιχάλης Τσοβίλης, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, της Διεύθυνσης Δασών, της ΛΕΚ,, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Φώτης Ζέρβας, Λεωνίδας Αργυρός, Γιώργος Σαριάνογλου, Νίκος Παγγές ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Βέργος , αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑΠ κλπ.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας εισαγωγικά τόνισε πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο της συνεργασίας, δηλώνοντας ότι ο δήμος βρίσκεται στην διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η χειμερινή περίοδος να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
Ο Διοικητής Π.Υ N.Πρέβεζας κ. Κίτσιος από την πλευρά του χαρακτήρισε “σημείο κλειδί” την εξειδίκευση στοχοποιημένων δράσεων που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις και επισημάνσεις έγιναν από όλους τους παρευρισκόμενους.
Σε συνεργασία και με τους προέδρους των Κοινοτήτων έχουν καταγραφεί τα “επικίνδυνα” για πρόκληση ζημιών σημεία (όπως ο Λούρος και ο Καρυδάς) καθώς και τα μοναχικά ή ανήμπορα άτομα που θα πρέπει να μετακινηθούν κατά προτεραιότητα σε περίπτωση πλημμυρών .
Τέλος όπως επισημάνθηκε η εμπειρία σε συνάρτηση με την ετοιμότητα των υπηρεσιών θεωρούνται οι δυο βασικοί πυλώνες για την καλύτερη δυνατή θωράκιση του Δήμου από δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν τον επερχόμενο χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου