Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, συνεχίζοντας τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και με στόχο την προστασία του καταναλωτή, οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ πάνω στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων». Τα σεμινάρια απευθύνονται στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον χειρισμό τροφίμων (εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής πώλησης, εργαστήρια παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων κ.ά.).
Ποιες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση συμμετοχής; Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων, εκτός αν εφαρμόζουν ήδη ολοκληρωμένο σύστημα HACCP με αντίστοιχη πιστοποιημένη εκπαίδευση.
Ποιοι εργαζόμενοι εξαιρούνται; Όσοι διαθέτουν ήδη πιστοποιητικά ή αποδεικτικά εκπαίδευσης σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.
Ποιος είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση; Ο υπεύθυνος της κάθε επιχείρησης έχει την ευθύνη συμμετοχής του προσωπικού.
Ποιος είναι ο σκοπός των σεμιναρίων; Η διασφάλιση ποιότητας, η προστασία της δημόσιας υγείας και η παραγωγή ασφαλών τροφίμων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Τι προσφέρει ο ΕΦΕΤ; Ο ΕΦΕΤ εγκρίνει, εποπτεύει και πιστοποιεί την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Το σεμινάριο διαρκεί 10 ώρες και παρέχεται βεβαίωση κατάρτισης από τον ΕΦΕΤ.
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με την κα Έλενα Ράπτη στο τηλέφωνο 2682029414 (εσωτ. 4), έως και τις 12/09/2025.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου