Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2025

Χρυσοχοΐδης: Θετικός ο απολογισμός του αστυνομικού έργου σε Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα


Απόλυτα ικανοποιημένος από το αστυνομικό έργο που γίνεται στις Διευθύνσεις της Άρτας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Πρέβεζα, σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025.

Ο κ. Υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του Γενικού Συντονιστή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Γεωργίου Παπαδόπουλου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Κακούση, Αστυνομικών Διευθυντών, Αξιωματικών και Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ από Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα, στη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια που εφαρμόζονται και πραγματοποιήθηκε απολογισμός δράσεων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήρε τη δουλειά των αστυνομικών των τριών Διευθύνσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «γίνεται σπουδαία δουλειά πρωτίστως στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Έχουν εξαρθρωθεί και έχουν συλληφθεί μέλη εγκληματικών ομάδων, εκ των οποίων, αυτή τη στιγμή, πολλοί έχουν προφυλακιστεί. Αυτό σημαίνει μεγάλες επιτυχίες των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων. Κι έτσι καταγράφεται μια πολύ μεγάλη μείωση αυτής της μικροεγκληματικότητας που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Επίσης, καταγράφονται, μεγάλες επιτυχίες στον τομέα της δίωξης των ναρκωτικών», κατέληξε.

Επιπλέον, έκανε μεγάλη αναφορά στο έργο της κοινωνικής αστυνόμευσης και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Όπως είπε, πρόκειται για «ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Δεκάδες θύματα προστρέχουν καθημερινά στις αστυνομικές υπηρεσίες, στα αρμόδια Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας,  προκειμένου να ζητήσουν προστασία. Την προστασία του νόμου, την οποία παρέχουν τα εξειδικευμένα και εκπαιδευμένα Στελέχη και στη συνέχεια Εισαγγελείς και Δικαστές, οι οποίοι κάνουν μια εξαιρετική δουλειά προφυλακίζοντας και τιμωρώντας και περιορίζοντας κυρίως αυτούς, οι οποίοι είναι κακοποιητές. Γυναίκες θύματα, παιδιά θύματα, πολλές φορές ηλικιωμένοι θύματα που έχουν ξυλοκοπηθεί, θύματα που έχουν κακοποιηθεί βρίσκουν καταφύγιο στην Αστυνομία και στη συνέχεια στα νοσοκομεία μας, στα συμβουλευτικά κέντρα για προστασία. Τα safe houses, τα οποία λειτουργούν και στις τρεις Διευθύνσεις, προκειμένου να παρέχουν προστασία έστω και για λίγες μέρες ή ώρες, όπου και αν χρειάζεται».

Σε ότι αφορά στην αντιμετώπισης της ανήλικης παραβατικότητας ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως γίνεται σημαντική δουλειά «και σε επίπεδο αποτροπής με την παρουσία αστυνομικών στις πλατείες, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται οι ανήλικοι, αλλά ταυτόχρονα και στα σχολεία και οπουδήποτε αλλού, όπου γίνονται ομιλίες, διαλέξεις και συζητήσεις με τα παιδιά για τα θέματα αυτά». Ειδική αναφορά έκανε στην εφαρμογή του νόμου για τη χρήση αλκοόλ από ανήλικους, καλώντας όλους τους επαγγελματίες να συμμορφωθούν, να μην δίνουν αλκοόλ στους ανήλικους «ώστε να μπορέσουμε έτσι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», είπε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη προτεραιότητα της οδικής ασφάλειας και της τροχαίας αστυνόμευσης δίνοντας έμφαση στη χρήση κράνους από δικυκλιστές, τονίζοντας πως «μέχρι τέλος του χρόνου όλοι οι Έλληνες που χρησιμοποιούν δίκυκλο θα φορούν κράνος, εφαρμόζοντας τον νόμο αλλά και την κοινή λογική. Είναι κρίμα να χάνονται στην άσφαλτο, να πέφτουν κάτω παιδιά, νέοι άνθρωποι, αλλά και εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι κλπ..». Πρόσθεσε, επίσης, πως δίνεται βαρύτητα σε μια σειρά από επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η επικίνδυνη οδήγηση. «Επιτέλους, ήρθε η ώρα και σε αυτόν τον τομέα να τρέξουμε πολύ γρήγορα και να προσαρμοστούμε στους κανόνες της κοινής λογικής, που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια στον δρόμο, στην πόλη και τελικώς η ασφάλεια της ζωής», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου