Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2025

Βελτιώνεται ο καιρός – Νέες βροχές στα μέσα του μήνα


Βελτιώνεται ο καιρός καθώς οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται και απομακρύνουν τα φαινόμενα από μεγάλο μέρος της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, μέχρι και τη Δευτέρα τοπικές βροχές θα επιμένουν στα ανατολικά και νότια, με πρόσκαιρες καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και περιοχές του Αιγαίου. Στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας δεν αποκλείονται λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει σαφή βελτίωση: στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως σε Εύβοια, Κρήτη και τοπικά στα Δωδεκάνησα.

Τετάρτη έως Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με εξαιρέσεις την Κρήτη όπου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και πιθανές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι 5–7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενισχύοντας την αίσθηση ψύχους στα ανατολικά.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του, από τα μέσα του μήνα ξαναέρχονται ουσιαστικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με μικρή άνοδο από την Τρίτη και πτώση μόνο στα βορειοανατολικά προς το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου