Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας κατοίκων στα Καμαρινιώτικα
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, 11:30 π.μ., πραγματοποιήσαμε την 9η συνέλευση κατοίκων στα Καμαρινιώτικα.
Η συνέλευση είχε ως κεντρικό ζήτημα την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 3 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της πόλης μας.
Αφού προηγήθηκε ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με ψηφοφορία αποφασίσαμε τις παρακάτω ενέργειες:
Παραμονές της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων 2 συμπολίτες μας που ψηφίστηκαν από τη συνέλευση, θα παραχωρήσουν συνέντευξη σε τοπικό ΜΜΕ της πόλης μας. Στόχος μας η -για μια ακόμη φορά- ανάδειξη του ζητήματος των 16 κεραιών κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν σε μία μόνο ταράτσα στην οδό Μελίνας Μερκούρη 38. Βούλησή μας, να τεκμηριώσουμε ότι αποτελούν θέμα που αφορά όχι μόνο εμάς, που ζούμε και εργαζόμαστε στα Καμαρινιώτικα, αλλά τον κάθε κάτοικο και επισκέπτη της πόλης μας.
Κινητοποίηση στις γειτονιές μας το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να προπαγανδίσουμε την αναγκαιότητα της μαζικής παρουσίας μας την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου έξω από τα δικαστήρια.
Κάλεσμα στο Εργατικό κέντρο, στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών, στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας, όλα τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους/ συλλογικότητες και την ένωση γονέων της πόλης μας, για τη συνδρομή και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στις 3 Φεβρουαρίου έξω από τα δικαστήρια.
Πολλοί από αυτούς τους συλλόγους έχουν ήδη από την πρώτη στιγμή βγάλει ψηφίσματα υπέρ του πολύμηνου αγώνα μας και αρκετές από τις διοικήσεις τους συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα αποφάσισε να απομακρυνθούν οι κεραίες τόσο από τα Καμαρινιώτικα, όσο και από την περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου.
Συνέχιση της προσπάθειάς μας για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, εφαρμόζοντας στην πράξη το σύνθημά μας «λίγα από τους πολλούς», ακριβώς όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα.
Στο τέλος της συνέλευσης, επικοινωνήσαμε διαδικτυακά με τον δικηγόρο μας κ. Κοσμά Αναστάσιο, ο οποίος ανταποκρινόμενος στους προβληματισμούς τους οποίους εκφράσαμε, απάντησε σε ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν, όταν κάτοικοι γειτονιών, όπως εμείς, αναλαμβάνουν το βάρος τέτοιων κινητοποιήσεων και ενωμένοι, συλλογικά, δυναμικά και με αισιοδοξία επιμένουν να διεκδικούν το αυτονόητο: κοινωνική δικαιοσύνη και δημόσια υγεία για όλους.
Κάποιοι κόβουν και ράβουν τη ζωή μας με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό τους όφελος, χρηματικό, και όχι μόνο.
Εμείς, όχι! Το συζητήσαμε πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες και δεν κατορθώσαμε να κοστολογήσουμε τη ζωή κανενός παιδιού ή ενήλικα μόνιμου κάτοικου, εργαζόμενου ή επισκέπτη στη γειτονιά μας, γιατί πολύ απλά τη θεωρούμε ανεκτίμητη.
ΟΙ 16 ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ!
3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ!




%20.gif)



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου