Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2026

Συσκέψεις της Τ.Ο. του ΚΚΕ σε περιοχές του Ν.Πρέβεζας


Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι δύο συσκέψεις σε Βουβοπόταμο και Τσουκνίδα από την Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιούλη.

Στις συσκέψεις που είχαν θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πορεία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος - Διέξοδος η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής» μίλησε η Ζήνα Μαλεζά, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας, η οποία ανέλυσε ότι το κεντρικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι η επιλογή ανάμεσα στον αδιέξοδο δρόμο της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των Νατοϊκών εξοπλισμών, δρόμο που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα και στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ που παλεύει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, με σοσιαλιστική προοπτική.

Η Ζ. Μαλεζά τόνισε πως «για να κερδίσει ο λαός, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο», απορρίπτοντας τις αυταπάτες για «δίκαιη» διαχείριση του άδικου αστικού κράτους. Κατέληξε ότι στόχος δεν είναι απλώς η απομάκρυνση του Μητσοτάκη, αλλά η ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί, ώστε να μην έχει λυμένα τα χέρια της η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Στη συζητήσεις που ακολούθησαν, αναδείχθηκε η παρακαταθήκη των χειμερινών αγροτικών κινητοποιήσεων, με την ίδρυση του Αγροτικού Συλλόγου Φαναρίου να αποτελεί βήμα για την οργάνωση της πάλης των μικρομεσαίων παραγωγών. Παράλληλα, η Ζ. Μαλεζά ανέλυσε την αντίληψη του ΚΚΕ για την ένταξη του αγροτοπαραγωγού και τον ρόλο των συνεταιρισμών στη σοσιαλιστική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου