Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γιορτή σαρδέλας - Το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι για την περιοχή


Πραγματοποιείται αυτή την ώρα  η γιορτή της σαρδέλας, το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι για την περιοχή , στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας Πρέβεζας .

Ψητή σαρδέλα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί πλαισίωσαν την βραδιά, συνεχίζοντας μια παράδοση που διαρκεί εδώ και 40 περίπου χρόνια.



Η γιορτή της σαρδέλας αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για την Πρέβεζα αναδεικνύοντας το στενό δέσιμό της με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία.

Οι επισκέπτες χάρηκαν την όμορφη βραδιά, συνοδεία της ορχήστρας του Μιχάλη Ζάμπα σε μουσικούς δρόμους παραδοσιακούς και αγαπημένους .

H γιορτή της σαρδέλας προσελκύει κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι απολαμβάνουν τις παραδοσιακές γεύσεις και την καλή μουσική.



Παράλληλα στην είσοδο της εκδήλωσης βρέθηκαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων ,όπου διένειμαν έντυπο υλικό προς ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κλάδο τους.


Το γιαούρτι «Δωδώνης» μπορεί να κατακτήσει και την αγορά των ΗΠΑ - Απογειώθηκαν οι εξαγωγές σε Αυστραλία – Γαλλία κ.α.

Σήμερα είναι σχεδόν μονοπώλιο Τούρκων και Γάλλων • Προϋπόθεση, βεβαίως, να υπάρξει ηρεμία στην Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία

Η επέκταση στις εξαγωγές γιαουρτιού «Δωδώνης», σε συνδυασμό και με την αύξηση αυτών του τυριού φέτας, στην οποία η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία κρατά πανελλαδικά τα πρωτεία, μπορεί να αποτελέσουν το πιο ισχυρό «χαρτί» για τους νέους ιδιοκτήτες, αν βεβαίως σταματήσουν οι τοπικές γκρίνιες και η εσωστρέφεια, που μόνο ζημιά προκαλούν τόσο στην εταιρεία, όσο και στους παραγωγούς. 

Την εικόνα αυτή εκμεταλλεύονται ξένες εταιρίες και βρίσκουν ευκαιρία να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές, με γαλακτοκομικά προϊόντα «ελληνικού τύπου» (!) όπως τα χαρακτηρίζουν, αποσπώντας έτσι μεγάλο μερίδιο αγοράς, αφού ουσιαστικά «παίζουν» χωρίς αξιόλογους αντιπάλους. 

• Δυο είναι οι λόγοι, για τους οποίους σήμερα αναδεικνύουμε το θέμα: Ο πρώτος, η είδηση ότι στην Αμερική κάνει θραύση το γιαούρτι «ελληνικού τύπου», με δυο εταιρίες, την τουρκική Chobani και την γαλλική Danone, να έχουν… κατακυριεύσει την αμερικανική αγορά. Και ο δεύτερος, τα στοιχεία εξαγωγών της δικής μας «Δωδώνης», που δείχνουν ότι στο τελευταίο επτάμηνο κυριολεκτικά «απογειώθηκαν», χαράσσοντας έτσι τον δρόμο, τον οποίο η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία πρέπει να «διανύσει», διευρύνοντας την εξωστρέφεια με την κατάκτηση και στο γιαούρτι της πιο προσοδοφόρας Αμερικανικής αγοράς! 

Εντυπωσιακή άνοδος 
Η «Δωδώνη» σήμερα εξάγει γιαούρτι σε Γαλλία, Αυστραλία, Βέλγιο, Ελβετία και Γερμανία, χωρίς να έχει ακόμη επεκταθεί στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να κάνει θραύση και να «χτυπήσει» με αξιώσεις τις ανταγωνίστριες ξένες εταιρίες (Chobani και Danone). Κι αυτό έχοντας ως κύριο «όπλο» της το πραγματικό ελληνικό γιαούρτι και την εξαιρετική του ποιότητα και όχι γιαούρτι… μαϊμού! 
Όλα τα τελευταία στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά για την Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας. Μόνο σε Γαλλία και Αυστραλία στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013  πενταπλασίασε την διάθεση σε όλα τα γιαούρτια, ενώ συνολικά η αύξηση των  εξαγωγών και στις πέντε χώρες έφτασε στο 134,54%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Μάλιστα το αγελαδινό γιαούρτι, σε δοχείο του ενός κιλού, στο επτάμηνο, αυξήθηκε κατά 563,41% (!) ενώ το πεντόκιλο κατά 96,17%.

Γιατί όχι και στην Αμερική; 
Και το ερώτημα που προκύπτει, με βάση και τα παραπάνω τόσο ενθαρρυντικά στοιχεία, είναι γιατί να μην έχει ακόμη επεκταθεί  το γιαούρτι της «Δωδώνης» και στην αγορά της Αμερικής; Στην προώθησή του θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει και η μεγάλη ελληνική κοινότητα (και η Ηπειρωτική) με τις διάφορες δραστήριες Ομοσπονδίες και Συλλόγους που υπάρχουν σε πολλές Πολιτείες. 
Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό η είδηση ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, προωθεί το «ελληνικού τύπου» γιαούρτι στα σχολεία, αναδεικνύοντας έτσι την μεγάλη διατροφική αξία που έχει, έκανε τον γύρο του κόσμου και έδωσε φυσικά το έναυσμα να το εκμεταλλευθούν διάφορες ξένες εταιρίες, που μόνο ελληνικό γιαούρτι δεν παράγουν. 

«Μάχη» στην αγορά… 
Το χθεσινό δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας emea.gr που αναφέρεται σε δυο εταιρίες που μάχονται για την πρωτοκαθεδρία στην αμερικανική αγορά του γιαουρτιού, είναι χαρακτηριστικό της δυναμικής που μπορεί να έχουν στο εξωτερικό τα αμιγώς ελληνικά προϊόντα. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «με την Chobani να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή brands γιαουρτιού στην Αμερική, έρχεται η Danone για να την ανταγωνιστεί, προσφέροντας προϊόντα γιαουρτιού με dips και σε άλλες δημιουργικές μορφές. Συγκεκριμένα, η Danone αντεπιτίθεται με τη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων, Dannon Oikos. Με καμπάνιες ελληνικών θεμάτων, και τη συμμετοχή του Ελληνοαμερικάνου ηθοποιού, John Stamos, η Dannon Oikos σημείωσε ανάπτυξη κατά 165% μέχρι τον Μάιο.

Όμως, αν και η Chobani αύξησε τις πωλήσεις της κατά περισσότερο από 20%, η μετοχή της είχε καθοδική πορεία τελευταία. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα προϊόντα της Chobani θα αποτελέσουν περισσότερο από το 50% των πωλήσεων γιαουρτιού στην Αμερική, σε μία αγορά συνολικής αξίας 7,6 δισ. δολαρίων. 

Με τη σειρά της η Danone κυκλοφορεί νέα προϊόντα τύπου dips με γεύσεις αγγουριού, άνηθου και κρεμμυδιού, διεξάγοντας έρευνες δοκιμών ώστε να επεκτείνει τη γκάμα της. Μάλιστα, η μετοχή της Danone έχει την καλύτερη πορεία φέτος, από το 2006, καθώς τροφοδοτεί με τα προϊόντα της και μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η Nestle».

• Έτσι έχουν τα πράγματα στο εξωτερικό. Τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να κάνουν θραύση και εμείς εδώ, περιμένουμε τα… ληγμένα τρόφιμα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για τις ξένες εταιρίες. Ειδικά στην περίπτωση της «Δωδώνης» είναι κρίμα να μένουμε στην γκρίνια και την μικροπολιτική, χάνοντας έτσι τεράστιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλη ώθηση σε μια Ηπειρωτική βιομηχανία, που μπορεί και πρέπει να κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές! Όσοι έχουν κοινό όραμα και στόχους, με αυτά που δείχνει να έχει η νέα Διοίκηση, θα πρέπει να συμπορευθούν μαζί της για να κατακτήσουν τις ξένες αγορές. Κι αυτό, για το συμφέρον όλων…

proinologos.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Μεσσοπόταμο- Φώτο από το σημείο της φωτιάς


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 στην περιοχή του Μεσσοπόταμου πλησίον του Νεκρομαντείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PrevezaBest ,η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο ,ενώ στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάργας. Το έργο των πυροσβεστών δυσκόλεψε ιδιαίτερα οι άνεμοι που πνέουν στη περιοχή.Στο σημείο το οποίο, ξέσπασε φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ,είναι κάτω από το λόφο της γέφυρας και έπειτα δημιουργήθηκαν πολλές εστίες  φωτιάς λόγω των δυνατών ανέμων.




Οι φώτο στάλθηκαν στο PrevezaBest ,από αναγνώστρια του blog μας.


Ασυνείδητος στην Μενίνα Θεσπρωτίας πυροβόλησε και σκότωσε σκυλί μπροστά σε ανήλικο

Φώτο αρχείου

Το βράδυ της Τρίτης 27 Αυγούστου, στην Μενίνα Θεσπρωτίας, προσωρινός κάτοικος, πυροβόλησε και σκότωσε ένα σκυλί με αεροβόλο πιστόλι.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, ο δράστης δεν δίστασε να τον πυροβολήσει μπροστά στον ανήλικο ιδιοκτήτη του σκύλου.
Ο δράστης είναι κάτοικος Αθηνών και κάνει διακοπές στο χωριό του.
Ο δράστης συνελήφθη από άντρες του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς, σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα.
Έχει υποβληθεί μήνυση από τους ιδιοκτήτες του σκύλου για τον χαμό του ζώου.
Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να είναι αυστηρή και να τιμωρήσει τον δράστη παραδειγματικά.


ΛΕΥΚΑΔΑ: Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα σε λεωφορείο

Ήταν περίπου 9:45 το πρωί  όταν ο οδηγός του λεωφορείου που αναχώρησε στις 9:30 από την Λευκάδα  για την Αθήνα έδωσε εντολή να αποβιβαστούν όλοι οι επιβάτες στην Βόνιτσα.  Οι επιβάτες έμαθαν  έντρομοι οτι στο λεωφορείο έχει τοποθετηθεί βόμβα. 


 Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε έφθασε αμέσως στο σημείο ακινητοποίησης όπως και η ασφάλεια Λευκάδας και ακινητοποίησαν το λεωφορείο στην παραλία περιμένοντας τον σκύλο από το Άκτιο να εντοπίσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.Οι επιβάτες του ΚΤΕΛ Λευκάδας καθυστέρησαν σχεδόν μια ώρα,  όσο χρειάστηκε δηλαδή για να κάνουν ενδελεχή έλεγχο οι αστυνομικοί με τους ειδικά εκπαιδευμένους άντρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Λευκάδας κο Α. Κατωπόδη μας ενημέρωσε οτι η ασφάλεια τον διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανυσηχίας και για αυτό το λεωφορείο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του παρόλο που υπήρξε πρόταση από τον ίδιο για αντικατάσταση του λεωφορείου.
Τελικά διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.
Οι κατατρομαγμένοι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους για την Αθήνα ύστερα από μια στάση στην υπέροχη Βόνιτσα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κολυμβητικός διάπλους Ακτίου-Πρέβεζας [Video +Photos]


Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσια εορτασμού της επετίου της Ναυμαχίας του Ακτίου ο κολυμβητικός διάπλους Ακτίου-Πρέβεζας, από δεκάδες  μέλη του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ποσειδών», του Ναυτικού Ομίλου Πρέβεζας, αλλά και μεμονωμένους αθλητές.

Βάρκες μετέφεραν τους κολυμβητές κάθε ηλικίας κοντά  στη ξηρά του Ακτίου όπου και δόθηκε η εκκίνηση.




Νικητές δεν υπήρξαν καθώς όλοι αγωνίστηκαν για την συμμετοχή και  απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.


*Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά την Κλεοπάτρα Μαρίνα και τον ιδιοκτήτης της κ. Γιάννη Τέφα και Βασίλη Τέφα για την παραχώρηση  του καπετάνιου κ. Λορέντζου καθώς επίσης του φουσκωτού σκάφους που μας πρόσφερε για την πραγματοποίηση του φωτορεπορτάζ μας.






















Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των Διοργανωτών κ.Ζιάκα Πρόεδρου Ανθρώπολις και της κ. Μερκούρη Προιστάμενη ΛΓ' Εφορείας Προιστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας.




Δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από τις απονομές των αναμνηστικών διπλωμάτων 
& μεταλλίων.








ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποφάσεις Πρωτοβάθμιων σωματείων - κινητοποίηση στη γιορτή της σαρδέλας , Μαχητική άνοδο στη ΘΕΣ/νίκη, Γενικές συνελεύσεις


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/08 σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη των Δ.Σ. από τα σωματεία του Δήμου Πρέβεζας, της Περιφερειακής Ενότητας, των δασκάλων, του νοσοκομείου, των τραπεζοϋπαλλήλων , της ΠΕΤ-ΟΤΕ, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, των Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και η επιτροπή αγώνα σχολικών Φυλάκων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1) κινητοποίηση στη γιορτή της σαρδέλας ενάντια στις απολύσεις,
2) Μαχητική άνοδο στη  ΘΕΣ/νίκη το Σάββατο 07/09 στη  ΔΕΘ (λεωφορεία αναχωρούν από  την πλατεία Ανδρούτσου στις 8:30 π.μ.)
3) Γενικές συνελεύσεις στα σωματεία για ένα γενικό ενιαίο αγωνιστικό ξεσηκωμό διαρκείας σε όλους τους χώρους δουλειάς(δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).
4)Αναβάθμιση της κοινής  δράσης και του συντονισμού  σε επίπεδο βάσης.
5)Νέα σύσκεψη αμέσως  μετά τη ΔΕΘ.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Πάνω από 70 προσαγωγές μετά την επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου και της οικογένειάς του

Πάνω από εβδομήντα προσαγωγές έκανε στη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία, η οποία μετά την επίθεση που έγινε στον ξενώνα της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ. Ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες φαίνεται ότι είχαν οργανώσει καλά το σχέδιο μπήκαν στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.
Έγραψαν συνθήματα και στη συνέχεια άρχισαν να καταστρέφουν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα. Σε δύο από αυτά προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.
Εκείνη την ώρα βγήκε εντελώς τυχαία στην αυλή μέλος της οικογένειας το οποίο δέχθηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή του.
Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών, που στο σύνολό τους σχεδόν φορούσαν κουκούλες, έδειχναν ότι γνωρίζουν καλά το χώρο και εκτελούσαν κατά βήμα το σχέδιο που είχαν εκπονήσει.
Έτσι αφού προκάλεσαν ζημιές άρχισαν να φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων.
Πρόκειται πάντως για μία άνανδρη επίθεση που έγινε και η οποία δεν έχει προηγούμενο για τα Γιάννινα.
Είναι απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο αυτό που συνέβη και με την ανάλογη σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής.
Το γεγονός δε ότι η επίθεση αυτή έρχεται λίγο μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στα κτίρια του παλιού Χατζηκώστα μόνο προβληματισμό προκαλεί και βέβαια θέτει σε συναγερμό την τοπική αστυνομία.

epiruspost

ΑΡΤΑ: Συλλήψεις τριών νεαρών για διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθησαν χθες (30-08-2013) το βράδυ στη Μεγάρχη Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις (3) ημεδαποί, 27, 22 και 19 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα,  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες οι συλληφθέντες προμηθεύονταν και διακινούσαν ηρωίνη σε διάφορες περιοχές της Άρτας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 19χρονο και τον 27χρονο να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην επαρχιακή οδό Μεγάρχης Άρτας.

Οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, πέταξαν σε δύο διαφορετικά σημεία, ποσότητα ηρωίνης βάρους (5,8) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Στην κατοχή τους βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (890) ευρώ  και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών  προέκυψε εμπλοκή στις αγοραπωλησίες  ναρκωτικών ουσιών και ενός 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εγκαίνια του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη το απόγευμα της παρασκευής  σε κλίμα χαράς και συγκίνησης.



Ο Αλέξανδρος, είναι ένας νέος ,ανερχόμενος μετρ της νομικής και σήμερα 30/8 στο χώρο όπου στεγάζεται το δικηγορικό του γραφείο { Βαλαωρίτου &ΕΘΝ. Αντιστάσεως  63 ,ΤΗΛ/FAX :2682306705, ΚΙΝ:6948 053484} βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και συνάδελφοι του ,για να του ευχηθούν.  

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πως λειτούργησε το θερινό ωράριο του Ιστορικού Κέντρου ;


Μιας και βρισκόμαστε  στο τέλος της Τουριστικής σεζόν ,για την πόλη της Πρέβεζας τουλάχιστον, θελήσαμε να έχουμε την άποψη της προέδρου του Εμπορικού συλλόγου καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου κ.Γαλανοπούλου  καθώς και του προέδρου των εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Κόκκαλη.

Την κ.Γαλανοπούλου την συναντήσαμε στο κατάστημα της {Galery de Beaute} η οποία μας δήλωσε " Παρά  την δυσκολία που αντιμετωπίζουμε σαν λαός ,για την Πρέβεζα ήταν μια αρκετά καλή τουριστική σεζόν. 


Αναφορικά με το νέο ωράριο που για πρώτη φορά λειτούργησε στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου ,είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Οφείλω σε αυτό το σημείο να σας καταθέσω δε, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο..Ενώ στη συνέλευση που είχε πραγματοποιήσει ο σύλλογος μας στην αρχή της σεζόν, κάποιοι είχαν δυσανασχετήσει …και είναι αυτοί που τώρα θέλουν να λάβει παράταση το θερινό ωράρια για ένα δεκαπενθήμερο ακόμη… 

Ευελπιστούμε για την νέα τουριστική σεζόν του 2014 με την στήριξη και συνάμα την υποστήριξη και άλλων αρμόδιων φορέων να έχουμε ακόμα καλύτερη σεζόν για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού αλλά για μια  παραγωγικότερη  και πιο τουριστική Πρέβεζα."



Ο κ.Κόκκαλης Πρόεδρος των εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δήλωσε " Η καθιέρωση του ωραρίου κατά τις απογευματινές ώρες ,την περίοδο του καλοκαιριού ,ήταν μια προσπάθεια ετών ,μεταξύ άλλων και του δικού μας συλλόγου και φέτος αποτέλεσε το επιστέγασμα των προσπαθειών των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου και των δικών μας. 

Πέρυσι όπως θα θυμάστε η Αστυνομία κυνήγησε τα καταστήματα ,τα οποία, ήταν ανοιχτά. Δεν είναι τόσο το μεροκάματο ,αλλά το γεγονός ότι η ο πόλη ,μπορεί και παίρνει ανάσες  και να μπορούν οι επισκέπτες της να κάνουν βόλτα στους δρόμους ,έχοντας ανοιχτά τα καταστήματα μιας και η Πρέβεζα είναι χαρακτηρισμένη σαν Τουριστική Περιοχή.

Η πόλη φαίνεται ζωντανή  ,η πόλη όπως σας προανέφερα είναι τουριστική και γύρω από αυτό το θέμα ,το παραμύθι ,ότι έπρεπε να καταστήματα να είναι κλειστά και κακώς ανοίγουν ,σταμάτησε ,εκεί που έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και χρόνια…

Θεωρώ και άλλες ενέργειες του συλλόγου μας ,οι οποίες είναι στη κατεύθυνση και συμβάλλουν προς την ανάπτυξη της πόλης ,πρέπει να γίνουν και ευτυχώς μετά από οχτώ χρόνια θα δούμε να αναβιώνουν πολιτιστικά δρώμενα από την ναυμαχία του Ακτίου ,κάτι το οποίο ο σύλλογος μας είχε προτείνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Δράττομαι της ευκαιρίας ακόμη ,να σας αναφέρω ότι ο σύλλογος μας εδώ και 5 χρόνια περίπου την αναβίωση της Ναυτικής εβδομάδος ,μετά τον βιολογικό καθαρισμό στη παραλία [όχι στο κολυμβητήριο] είναι από τις προσπάθειες που δεν κοστίζουν και που πρέπει να γίνουν… "

Στη Λευκάδα ο Φραντσέσκο Τότι της Ρόμα

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι απόλαυσε τις καλοκαιρινές διακοπές του διακοπές στο Μεγανήσι της Λευκάδας.
Μάλιστα, σύμφωνα με το nocomments.gr, έκανε προπόνηση με personal trainer στο κατάστρωμα της υπερπολυτελούς θαλαμηγού κάθε απόγευμα στον κόλπο του Αθερινού στην παραλία Φανάρι.

kolivas.de

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό και ανήλικα παιδιά!!!

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Καναλάκι Πρέβεζας.Δυο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Στο ένα όχημα επέβαινε μια οικογένεια:Ένα αγόρι  5 ετών και ένα κοριτσάκι 8 ετών,η μητέρα των παιδιών και ο παππούς τους.Στο άλλο όχημα επέβαινε ένας 57χρονος,ο οποίος από την σφοδρή σύγκρουση των δυο οχημάτων έχασε την ζωή του και οι πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν μετά από αρκετή ώρα από το αυτοκίνητο του,το οποίο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Prevezabest και οι τέσσερις επιβάτες του άλλου οχήματος είναι τραυματισμένοι.Ο παππούς και το κοριτσάκι,ευτυχώς ελαφρά.Η μητέρα είναι σοβαρά τραυματισμένη και αυτή την ώρα μεταφέρεται στα Γιάννενα.Πολύ σοβαρά τραυματισμένος είναι και ο 5χρονος,ο οποίος μεταφέρεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα