Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου, Ζώης Μαργέλης για το ζήτημα της εγκατάστασης μεταναστών στον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων



Η αποκλειστική δήλωση του Ζώη Μαργέλη στο PrevezaBest


"Για την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου πρωταρχικός στόχος είναι να μπορούν να λειτουργήσουν οι συνάδελφοι σωστά που υπηρετούν στον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων. 

Από το 1982 όπου η υπηρεσία νοίκιαζε το συγκεκριμένο κτίριο (που εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες) μέχρι σήμερα, το σώμα έχει προοδεύσει και έχει αναπτυχθεί. Οι προυποθέσεις που νοικιάστηκε το κτίριο το 1982 ήταν πολύ διαφορετικές απ΄ότι είναι σήμερα. 

Ο στόλος έχει αυξηθεί, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός έχει επίσης αυξηθεί , οι ανάγκες του σταθμού είναι πολύ μεγάλες , έχει πολύ μεγάλο τομέα ευθύνης άρα το εν λόγο κτίριο είναι ακατάλληλο. 

Η ένωση μας εδώ και πολλά χρόνια, έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει μετεγκατάσταση του σταθμού σε αυτόνομο κτίριο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει όπως λειτουργούν όλοι οι πυροσβεστικοί σταθμοί στην Ελλάδα. 

Δεν μιλάμε ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στον 2ο όροφο του κτιρίου, για μας το πρόβλημα υπήρχε από πριν. 

Και σε άλλους χρόνους του παρελθόντος, υπήρχαν υπηρεσίες και κοινωνικοί φορείς που είχαν νοικιασμένο το κτίριο, μιλάμε για ένα κτήριο όπου η υπηρεσία νοικιάζει το ισόγειο όπου βρίσκονται τα αυτοκίνητα και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που πλέον δεν χωράνε. Βασικές προυποθέσεις που χρειάζονται οι πυροσβέστες πχ για έναν πύργο ασκήσεων…δεν υπάρχει . 

Εισερχόμενοι στο είσοδο της υπηρεσίας, η οποία έχει το τηλεφωνικό κέντρο , από εκεί πέρα το κοινό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον 1ο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία, οι θάλαμοι  και ο χώρος αναψυχής των πυροσβεστών συνδέεται με τον 2ο όροφο όπου τώρα μένουν οι πρόσφυγες οι οποίοι για εμάς τους βλέπουμε σαν τον οποιονδήποτε άλλον ενοικιαστή.  

Η απαίτηση μας είναι να φύγει η υπηρεσία από το κτίριο που βρίσκεται. Και οι πρόσφυγες να φύγουν σε 4-5 μήνες, η ένωση μας θα προσπαθήσει, ο σταθμός να μεταφερθεί σε αυτόνομο κτήριο. Είχαν γίνει κάποιες ενέργειες το 2012, όμως λόγω κρίσης έχουν σταματήσει, δεν έχουμε αφήσει το θέμα .

Προσπαθούμε κατά καιρούς με παρεμβάσεις και με επιστολές σε διάφορα υπουργεία και πρώτα από όλα στο δικό μας Αρχηγείο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου ανήκουμε προκειμένου να επισημάνουμε το πρόβλημα. Θεωρώ ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την εξέλιξη που εμείς επιθυμούμε και θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει. 

Γράφτηκε σε διάφορα forum ότι θα προσπαθήσουν κάποιοι ώστε να γίνει κάποιο ατύχημα με παιδιά προσφύγων . Θέλω να πω ότι εμάς μας στεναχωρεί αυτό γιατί ο πυροσβέστης κινδυνεύει για τη ζωή του συνανθρώπων μας και την περιουσία του , πολλοί συνάδελφοι έχουν θυσιάσει τη ζωή του για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες . 

Και δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, ένας πυροσβέστης να θέσει σε κίνδυνο οποιουδήποτε για να γίνει μια μετεγκατάσταση κτιρίου. 

Αυτή είναι γραφειοκρατική δουλειά , κωλυσιεργεί στα έγγραφα λόγω της κρίσης , εμείς από την άλλη θεωρούμε πως κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ενώ την Τρίτη 2/5 έχουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη για την παραχώρηση ενός κτιρίου και ευελπιστώ πως θα έχουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου