Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημιουργία γλυπτού έργου αφιερωμένο στον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη


Την Πρόταση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>, Δημητρίου Κατηνιώτη και Πολυξένης Μπάρκα, με σκοπό την δημιουργία γλυπτού έργου αφιερωμένο στον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, έκανε  ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ> και με έγγραφό του την κοινοποίησε στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση και υλοποίησή της.


Η πρόταση τους αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση ενός γλυπτού έργου σε φυσική κλίμακα , που θα απεικονίζει την μορφή του Κώστα Καρυωτάκη καθήμενου και θα παραπέμπει στο γεγονός της τελευταίας του στάσης στο ιστορικό καφενείο ¨Ουράνιος κήπος¨ στην περιοχή <Βρυσούλα> , λίγο πριν την απονενοημένη πράξη την 21η Ιουλίου 1928.

Ο εν λόγω χώρος ενδείκνυται  για την τοποθέτηση   του γλυπτού, αφού προηγηθούν όλες οι  απαραίτητες εργασίες ανάπλασής του.

Σκοπός  του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού αυτού έργου   είναι η με κάθε δυνατό τρόπο συμβολή όλων μας σε δράσεις που προάγουν και βελτιώνουν το πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο της πόλης μας και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες θετικής προβολής και ανάπτυξης.

Προτείνεται καλλιτεχνικά η προσέγγιση να γίνει στο ύφος της ακόλουθης φωτογραφικής  σύνθεσης.Πρόταση δημιουργίας γλυπτού του Κ. Καρυωτάκη κατά το πρότυπο του Φ. Πεσσόα.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΡΕΒΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου