Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ Παγκόσμια αναγνώριση για την Ελληνίδα ποιήτρια


Εκδήλωση προς τιμήν της δημοφιλούς Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μουσικής που ολοκληρώθηκε με ολόθερμα χειροκροτήματα προς τιμήν της.
Ο διευθυντής του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου "Yale", υπογράμμισε σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα ότι "υποκλίνεται στην εθνική ποιήτρια της Ελλάδας που είναι πλέον παγκόσμια".

Η αφορμή για το αφιέρωμα στην Κική Δημουλά ήταν η έκδοση ανθολογίας ποιημάτων της ποιήτριας, με τίτλο "Η θρασεία λογοκλόπος" (The Brazen Plagiarist), από την "Margellos World Republic of Letters" (MWRL) του "Yale University Press", σε αγγλική μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και της Αμερικανίδας ποιήτριας Ρίκα Λέσερ.
Η κορυφαία ποιήτρια δήλωσε πως η ποίηση είναι για τους χορτάτους και ότι οι ποιητές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, νοιώθουν ανήμποροι.
Η μεταφράστρια, Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, αναφερόμενη στη μετάφραση των ποιημάτων επεσήμανε πως ήταν "συναρπαστική, πολύ δύσκολη και μακρόχρονη, χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί".
Υπογράμμισε επίσης πως: "θέλαμε να εκδοθεί η ποίηση της από εμάς ώστε να αναγνωριστεί, να εκτιμηθεί και να τιμηθεί διεθνώς, αυτή η μεγάλη δημιουργός, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κεφάλαια της σύγχρονης Ελλάδας".
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν ποιήματα της Κικής Δημουλά στα αγγλικά αλλά και τα ελληνικά από τους ηθοποιούς Κατερίνα Διδασκάλου και Μαρίνα Ψάλτη.
Ακούστηκαν επίσης μελοποιημένα ποιήματά της από γνωστούς συνθέτες

RADAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου