Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

Εντοπίστηκε το στίγμα από το κινητό τηλέφωνο του αγνοούμενου ορειβάτη


Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες κανένα ίχνος δεν βρέθηκε για τον 30χρονο ορειβάτη που αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας, όταν μαζί με δύο φίλους του, περνούσαν ένα στενό μονοπάτι και υποχώρησαν τεράστιοι όγκοι χιονιού συμπαρασύροντάς τον.

Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο άτυχος ορειβάτης να έχει καταπλακωθεί από τους όγκους του χιονιού και η ανεύρεσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η πρόσβαση από διασώστες σε εκείνο το σημείο είναι παρακινδυνευμένη, έως αδύνατη.
Ελπίδες δημιουργούνται από το απόγευμα της Τρίτης όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ζητήθηκε η συνδρομή της, ενισχύοντας το σήμα της στην χαράδρα εντόπισε το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου, που ήταν σε λειτουργία. Αυτή η εξέλιξη εξετάζεται πλέον λεπτομερώς και δεν έγινε γνωστό ποια τακτική θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.
Το ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα», αλλά και ιδιωτικό ελικόπτερο που μισθώθηκε από την οικογένεια του ορειβάτη, «χτένισαν» όλη την περιοχή, χωρίς να εντοπίσουν το παραμικρό. Ταυτόχρονα διασώστες της ΕΜΑΚ και ιδιώτες έμπειροι ορειβάτες, όπου ήταν δυνατόν ερεύνησαν, αλλά η απότομη χαράδρα βάθους 500 μέτρων αλλά και οι τεράστιοι όγκοι χιονιού, (σε μεγάλη έκταση ξεπερνά τα 3 μέτρα), δεν επέτρεψαν την συστηματική και σωστή έρευνα, αφού δημιουργούνταν συνεχώς επικίνδυνες χιονοστιβάδες.
Ακόμη και όταν ελικόπτερα πετούσαν πολύ χαμηλά, πάλι υπήρχε μετακίνηση όγκων χιονιού.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου