Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013

Γιώργος Νίτσας:"Δυστυχώς είμαι πολύ προβληματισμένος"


Κ. δήμαρχε και πρόεδρε του  Δ/Σ του  ΧΥΤΑ Καρβουναρίου κ. Λιόλιο.
Σας καλωσορίζω και εγώ στο δημοτικό συμβούλιο  Πρέβεζας. Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα συζητάμε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας  είχε προβληματίσει εδώ και αρκετά χρόνια.
Δυστυχώς στην χώρα μας, στην Ήπειρο και στον δήμο μας δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Από τους ΧΑΔΑ πάμε  στους ΧΥΤΑ και τώρα μιλάμε για ΧΥΤΥ. Για τον συνδυασμό που έχω την τιμή να εκπροσωπώ  στο δημοτικό συμβούλιο η υγειονομική ταφή των απορριμμάτων θα έπρεπε να είναι η τελευταία λύση.  Η πρόληψη των απορριμμάτων, η διαλογή στην πηγή (που είναι  η πιο φθηνή και εύκολη μέθοδος για την διαχείριση των απορριμμάτων),  μετά η ανακύκλωση και η χρησιμοποίηση των απορριμμάτων σε παραγωγή ενέργειας πρέπει να είναι ο στόχος του δήμου μας και τελευταία λύση πρέπει να είναι η υγειονομική ταφή. Πριν από 2,5  μήνες είχαμε  καταθέσει προς τον δήμαρχο της Πρέβεζας μια σειρά από ερωτήσεις που έχουν σχέση με την δική μας πρόταση, αυτή που σήμερα καταθέτουμε.

Είχαμε ρωτήσει τότε:

Α) γιατί δεν  έχουμε υποβάλει  πρόταση ακόμα  για διαλογή στην πηγή (με δεδομένο και την αναφορά της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογιάννη ότι μέχρι τότε, κανένας δήμος δεν έχει καταθέσει πρόταση!!!!) ώστε να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου;

Β) τι γίνεται  με το πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Πρέβεζα και που πάνε τα υλικά  που συλλέγουμε; (4/12/2006 υπογράψαμε 6ετη σύμβαση!!!)

Γ) Πως δουλεύει η διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (28/3/2007 η σύμβαση!!!)

Δ) πως πάει η συλλογή μαγειρικών λιπών και ελαίων; (17/5/2010 υπογράψαμε την σύμβαση !!!)

Δυστυχώς είμαι  πολύ προβληματισμένος αν λειτουργεί κάτι από τα παραπάνω  και πως  λειτουργεί???!!!

Στην περιφέρεια μας φτιάξαμε τους ΧΥΤΑ και ακόμα  δεν μπορέσαμε   να κατασκευάσουμε τους σταθμούς μεταφόρτωσης.

Η μεταφορά και  η εναπόθεση είναι πολύ ζημιογόνα  για τους δημότες μας.

Με βάση όλα  τα παραπάνω θέλω για άλλη μια φορά, σήμερα, να τονίσω ότι για την  ανεξάρτητη παράταξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ τα απορρίμματα πρέπει να τα δούμε ως ευκαιρία για αλλαγή στην έως σήμερα πολιτική της σπατάλης δημοτικού χρήματος και να πάμε σε εξοικονόμηση και γιατί όχι και κερδοφορία για τον δήμο μας !!! Επίσης με της προτάσεις μας θα δημιουργηθούν  και  νέες θέσεις απασχόλησης για τους δημότες μας.

Αρκεί να ασχοληθούμε με όλα τα παραπάνω που ανέφερα.


  
     Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
                                  Δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας 
                            ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου