Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Βουλευτής κ. Κώστας Μπάρκας δεσμεύτηκε να υποβάλει ερώτηση στη βουλή, ιδιαίτερα για το θέμα της στέγασης των οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω της κατολίσθησης.




Τη Κυριακή 3 Μαρτίου έγινε επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  με επικεφαλής το βουλευτή του νομού  Κώστα Μπάρκα σε περιοχές του νομού  που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις  των τελευταίων ημερών. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Δημόσιος Χώρος" κ. Γιάννης Ρέντζος και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πρέβεζας.


Στην επίσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη της άμεσης ικανοποίησης ζητημάτων αποζημίωσης των κατοίκων, αλλά και η ανάγκη της γενικότερης αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων, που στη δυτική Ελλάδα είναι πιο οξυμένα λόγω της γεωλογικής της διαμόρφωσης. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να υποβάλει ερώτηση στη βουλή, ιδιαίτερα για το θέμα της στέγασης των οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω της κατολίσθησης.

Στο χωριό  Χειμαδιό έγινε και μια συζήτηση γύρω από τα προβλήματα των κτηνοτρόφων  της περιοχής που παραμένουν απλήρωτοι  εδώ και δύο μήνες, παρόλο που  καθημερινά παραδίδουν το γάλα στη  βιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Δυστυχώς από πολύ νωρίς αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης - χάρισμα αυτής της σοβαρής παραδοσιακής συνεταιριστικής βιομηχανίας της Ηπείρου, που η κυβέρνηση στέρησε από τους κτηνοτρόφος και την τοπική κοινωνία, δείχνοντας την αντίληψη που έχει για τις επενδύσεις. Μόνο ένα σοβαρό συνεταιριστικό κίνημα των αγροτοκτηνοτρόφων με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα λύσει τα άμεσα προβλήματα, αλλά και θα βάλει τις βάσεις για μια μελλοντική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υποστήριξε ο Κώστας Μπάρκας. Οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου