Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αποκλειστική Συνέντευξη παραχώρησε στο prevezabest ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ζώης Μαργέλης




Οι άνθρωποι  που πλαισιώνουν το prevezabest θελήσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη για την Πυροσβεστική και δη απευθυνθήκαμε στον Γενικό Γραμματέα Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ζώη Μαργέλη.
Αφού συναντηθήκαμε με τον κ. Μαργέλη η πρώτη μας ερώτηση αφορούσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε τοπικό επίπεδο.Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Μαργέλης απήντησε ότι "Η υπηρεσία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.Ένα απά τα βασικά {προβλήματα}είναι τα οχήματα.Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι παλαιωμένος και δεν δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια στην υπηρεσία έτσι ώστε να μπορέσει να επισκευάσει ή ακόμα να πάρει καινούρια μηχανήματα.πχ. τα λάστιχα.Στην Πρέβεζα αλλα και στην Περιφέρεια καθόσον γνωρίζω υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα λόγο της παλαιότητας των ελαστικών.Αναγκάζεται είτε ο Διοικητής είτε ο Περιφερειάρχης είτε εμείς οι ίδιοι οι Πυροσβέστες να παρακαλούμε κάποιον ιδιώτη να κάνει χορηγία στην υπηρεσία για να αντικατασταθούν τα φθαρμένα ελαστικά.Ατομικός εξοπλισμός δεν υπάρχει." 

Σε πανελλήνιο επίπεδο ο κ. Μαργέλης αμέσως ξεκαθάρισε τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το Πυροσβεστικό σώμα και ήταν σαφέστατος."Με το πρώτο μεσοπρόθεσμο οι περικοπές που έχουμε δεχτεί είναι της τάξεως του 35-40%.Με το δεύτερο μεσοπρόθεσμο που όπως όλα δείχνουν θα περάσει θα υποστούμε μειώσεις της τάξεως του 50%.Σκεφτείτε τον Έλληνα πυροσβέστη που με τις ήδη μεγάλες περικοπές στο  μισθό του που έχει δεχτεί πως μπορεί να ανταπεξέλθει έχοντας οικογένεια,παιδιά,δάνεια.Άλλο μεγάλο πρόβλημα της υπηρεσίας είναι η έλλειψη προσωπικού.Επειδή πλέον έχουν παγώσει οι προσλήψεις στο σώμα ,υπάρχουν μεγάλα οργανικά κενά.Η πολτική ηγεσία σκαρφίστικε να ξεκινήσει μια αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού σώματος ,την οποία εγώ την χαρακτηρίζω Άδικη.Επινόησε ένα τέχνασμα για να μειώσει τις 4.500 χιλίαδες οργανικών κενών  και σε ένα βράδυ να γίνουν 1000.Προσλαμβάνοντας και τους Πυροσβέστες του 5ετούς προγράμματος ξαφνικά μας βγάλαν και υπεράριθμους.Με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες του διαγωνισμού των 725 θέσεων να έχει παγώσει και από ότι φαίνεται δεν θα προσληφθούν.Η υπηρεσία λειτουργεί με παράνομες επιφυλακές τις οποίες η ομοσπονδίας μας τις έχει καταγγείλει".

"Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι το ζήτημα του βαθμολογίου.Μόνο στην Πυροσβεστική οι "χαμηλόβαθμοι" δεν έχουν βαθμό σε αντίθεση με τα άλλα σώματα ασφαλείας που έχουν και βαθμό και πληρώνονται αναλόγως.Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήση το αίτημα των πυροσβεστών που ως ένα βαθμό θα αναπληρώσει τις τεράστιες μειώσεις του μισθού μας."

"Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ένωσης Πυροσβεστών ,οι οποίοι έδειξαν μεγάλη ευαισθητοποίση για μία οικογένεια της περιοχής μας που έιχε πραγματική ανάγκη.Έγινε δεκτή η προτασή μου από όλα τα μέλη του συμβουλίου για να κινητοποιηθέι ανθρωπιστική βοήθεια.Συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης και τα παραδώσαμε στο κέντρο Ψυχικής Υγείας το οποίο με την σειρά του τα παρέδωσε στην οικογένεια που είχε ανάγκη.Το μεγάλο μπράβο αξίζει στους συναδέλφους μου που παρόλες τις περικοπές που έχουν δεχτεί στους μισθούς τους ,έδειξαν το φιλότιμο και την ανθρωπιά που διέπει τον Έλληνα Πυροσβέστη".

Ο κ. Μαργέλης είχε την καλοσύνη να ευχηθεί στο prevezabest να έχει πάντα επιτυχίες.Τον ευχαριστούμε πολυ...Με εκτίμηση η συντακτική ομάδα του prevezabest




1 σχόλιο: