Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ:Γνωμοδοτικός - Συμβουλευτικός ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου σε δύο καίρεα ζητήματα



Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χτες στις 6 το απόγευμα και μεταξύ άλλων θεμάτων ,το ζήτημα του Τουριστικού Λιμένα και η παράταση ωραρίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο στα καταστήματα επί του Ιστορικού Κέντρου ήταν τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον τόσο των Δημοτικών Συμβούλων ,όσο και των πολιτών που παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.
Να σημειώσουμε ότι και για τα δύο αυτά θέματα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχαν να αποφασίσουν την οποιαδήποτε απόφαση και αυτό διότι τα θέματα ήταν προς συζήτηση,γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

Σχετικά με το θέμα του Τουριστικού Λιμένα ο Δήμαρχος κ. Μπαίλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει ,αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας,επιπλέον ο κ.Μπαίλης τάχθηκε υπέρ του έργο της Μαρίνας το οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο αρκεί όμως να διασφαλιστεί η νομιμότητα του τρόπου διαδικασίας ,αναξαρτήτου πιοιος θα είναι ο επενδυτής και διεκδικούμε  να περιέλθει στο δήμο το Λιμενικό Ταμείο αυτά έιπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαίλης.

Από την αρχή της συνεδρίασης ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σ.Γιαννάκης με μια αφοπλιστική ερώτηση προς τον δήμαρχο ξεκαθάρισε ότι από την στιγμή που δεν πρόκειται να αποφασίσουν "Ποιος είναι ο σκοπός της συζήτησης"

Ο κ.Τσοβίλης ξεκαθάρισε ότι η παράταξη του είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και διαφωνούν στον καπισταλιστικό τρόπο ανάπτυξης.

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Ανάπτυξη τώρα κ. Νίτσας μεταξύ άλλων τόνισε ότι και στην περίπτωση που δεν υπήχε επενδυτής θα έπρεπε ο δήμος να δώσει κίνητρα έτσι ώστε να βρεί επενδυτές επιπλέον η Μαρίνα δεν είναι μόνο ευθύνη του επενδυτή αλλά και του δήμου.

 Ο κ.Ρέντζος ξεκαθάρισε ότι η παράταξη του είναι σύμφωνη σε αναπτυξιακές ενέργειες που να μην είναι όμως εις βάρος της λειτουργίας της πόλης.

Παράλληλα μεταξύ άλλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε και ο πρώην Δήμρχος κ. Κλάπας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το θέμα του Τουριστικού λιμένα έχει να κάνει με το δημοτικό συμβούλιο ,να υπάρχει άποψη άσχετα ποια θα είναι αυτή αρκεί όμως να υπάρχει μια  γνώμη πάνω στο θέμα αυτό.

Παρόν όμως ήταν και ο ενδιαφερόμενος  επενδυτής ο οποίος έλαβε πρόσκληση έπειτα από αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίτσα προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι απαραίτητη είναι η παρουσία του εμπλεκόμενου επενδυτή ,ο επενδυτής βρέθηκε στην συνεδρίαση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αν στην περίπτωση αποσύρουν το ενδαφέρον τους για την μαρίνα τότε αυτή θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η Παράταση ωραρίου ήταν το δεύτερο θέμα το οποίο κυριάρχησε και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  και παρευρέθηκαν μέλη του  Εμπορικού συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου και μέσω της προέδρος τους κ. Γαλανοπούλου εξέφρασαν τους λόγους για τους οποίους κρίνεται απαραίτητη η παράταση δύο ωρών κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνους όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πλήν του κ. Τσοβίλη.

Άισθηση προκάλεσε η παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ.Κοντομίχη ο οποίος αντιτίθεται σε αυτή την κίνηση του να δοθεί πάραταση ωραρίου στα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου.Και πάλι όμως το Δημοτικό συμβούλιο δεν είχε αρμοδιότητα για να ψηφίσει αφού για το θέμα αρμόδια είναι η Περιφέρεια ,η οποία έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο  απλά και μόνο για να υπάρχει και η άποψη των Δημοτικών Συμβούλων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου