Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

Άδοξη συνεδρίαση στην Άρτα, απώλεσε την πλειοψηφία ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης


Πρωτοφανή είναι όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας και οδήγησαν την παράταξη της πλειοψηφίας να έχει μετατραπεί πλέον σε μειοψηφία. Έτσι μέσα σε λίγους μήνες και μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο συμβούλων, χθες γράφτηκε το δεύτερο επεισόδιο του σήριαλ με την ανεξαρτητοποίηση την ώρα της συνεδρίασης άλλων τριών συμβούλων της παράταξης του Γιάννη Παπαλέξη.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, η οποία γίνεται ακόμη χειρότερη καθώς έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις από τον συνδυασμό του.

 Στο δημοτικό συμβούλιο διαθέτει πλέον 15 μέλη σε σύνολο 31, με την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους να απαρτίζουν πολύ ισχυρή ομάδα.

Στην έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαμιχαήλ, Θόδωρος Γκούβας και Φώτης Φώτης. Και οι τρεις κατήγγειλαν τον δήμαρχο ότι δεν κάνει τίποτα σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ενώ χρησιμοποίησαν βαρύτατες εκφράσεις φτάνοντας στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν επικίνδυνο για τα συμφέροντα του δήμου.

 Αιτία της νέας έντασης, η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Γκούβα, να συζητηθεί θέμα που αφορούσε στην πληρωμή εντάλματος, για έργα που προέρχονται από κατάτμηση στον πρώην Δήμο Αμβρακικού και για το οποίο ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι αν υπάρχει το παραμικρό νομικό κώλυμα δεν θα πληρωθεί.

Η πρόταση είχε ψηφιστεί, το ένταλμα πληρώθηκε, όμως στη συνέχεια απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όταν ετέθη το θέμα και ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Γκούβας, έκανε λόγο για παραπλάνηση του σώματος απ' τον ίδιο τον δήμαρχο, μιας και είχε υποσχεθεί ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το επίμαχο χρηματικό ένταλμα, δεν θα πληρωθεί.

Ακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση με αποτέλεσμα την αντίδραση και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Στο σημείο αυτό η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου