Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νέα φωτιά στο Δολό, σε εξέλιξη η έρευνα στη Ζωοδόχο

Παρότι η αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο δεν έδειχνε ότι ευνοεί τις πυρκαγιές, εν τούτοις η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές. Το απόγευμα της Κυριακής φωτιά ξέσπασε στο Δολό Πωγωνίου. Η επέμβαση ήταν άμεση και γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Πίσω της άφησε καμένα περίπου δέκα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική βρέθηκε υπό ποδός από φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, τόσο σε εργοστάσιο ξυλείας στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων όσο και στη Ζωοδόχο. Το εργοστάσιο, το οποίο ήταν γεμάτο από εύφλεκτα υλικά σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα ενώ η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στη Ζωοδόχο η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη του δρόμου και γι' αυτό εικάζονταν ότι προήλθε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να οδηγούν στους δράστες.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της περσινής περιόδου στην περιοχή της Ζωοδόχου είχαν ξεσπάσει έξι πυρκαγιές, οι οποίες από την πυροσβεστική χαρακτηρίστηκαν «κτηνοτροφικές».
Τέλος το ελικόπτερο Έρικσον που αναμένονταν στη βάση του Ακτίου δεν έχει φτάσει ακόμη στη χώρα μας. Οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την έλευση στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

epirus post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου