Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: 5.500.000 εκ. ευρώ για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου


Την αποδοχή πίστωσης περίπου 5.500.000 εκ. ευρώ, από το υπουργείο εσωτερικών για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τρίτους αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.
Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης για το θέμα ο υπουργός εσωτερικών έχει υπογράψει την σχετική απόφαση και εντός των ημερών αναμένετε η έγκριση πίστωσης από το γενικό λογιστήριο του κράτους. 

Ο κ. Μπαΐλης είπε ακόμη όπως μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία ότι οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου θα «τρέξουν» όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπάρχουν όλα τα νόμιμα παραστατικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα δοθεί μια οικονομική ανάσα τόσο στην τοπική αγορά όσο και στο Δήμο καθώς υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από παλιές οφειλές και συνέχεια μπλοκάρονται οι λογαριασμοί του Δήμου κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για να μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει. 

Να σημειωθεί ότι για όλα τα παραπάνω δεν τίθεται θέμα ελέγχου του Δήμου Πρέβεζας, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ καθώς ο Δήμος Πρέβεζας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας ήδη ελέγχονται από το Παρατηρητήριο και δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέες οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου