Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΗ - Υποψηφιότητα ανανέωσης, ευθύνης, συνέπειας και προοπτικής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου

Υποψήφια με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Π.Ο.Φ.Ε-Ε. στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου για το νέο Δ.Σ.



Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, οι οικονομολόγοι της Ηπείρου προσέρχονται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν για την επόμενη τριετία, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στην παράταξη της Π.Ο.Φ.Ε-Ε. (Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων-Επαγγελματιών),που έχει θέσει ως κεντρικό στόχο να βγάλει επιτέλους το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου από την αδράνεια και το τέλμα,συμμετέχουν οικονομολόγοι με σημαντική εμπειρία στα επιμελητηριακά δρώμενα αλλά και νέα πρόσωπα, με όρεξη και διάθεση για προσφορά.Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίσαμε την υποψηφιότητα τηςΒασιλείας Θεοδωρή, η οποία αν και νέα, διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία μιας τριετούς θητείας αλλά και την αποφασιστικότητα να φέρει ένα νέο άνεμο ελπίδας και αισιοδοξίας στην κατεύθυνση αναβάθμισης του επαγγέλματος του οικονομολόγου.Tαυτόχρονα, φιλοδοξεί  να αναδείξει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα πρέπει να
διαδραματίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο στην οικονομία και την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Βλέπουμε ότι στο ψηφοδέλτιο της Π.Ο.Φ.Ε-Ε. η πολλά υποσχόμενη γενιά των τριαντάρηδων οικονομολόγων, βγαίνει μπροστά και διεκδικεί δυναμικά ένα καλύτερο αύριο. Το κάνετε κόντρα στην εποχή που θέλει τη γενιά σας απούσα από τα κοινά.
Πράγματι, η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο δύσκολη για τη χώρα και τον τόπο και όχι μόνο ο κάθε συνάδελφος οικονομολόγος αλλά και συνολικά το επιχειρείν στην Ήπειρο, δίνουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα επιβίωσης.Μέχρι σήμερα, η αδυναμία επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας, είχαν απογοητεύσει τη γενιά μας και οδηγούσαν τις νέες και τους νέους συναδέλφους σε αποστασιοποίηση από τα επιμελητηριακά δρώμενα. Όμως η παράταξή της Π.Ο.Φ.Ε-Ε. κόντρα στη μιζέρια και τον αρνητισμό, μέσα από τη συμμετοχή νέων ανθρώπων,αποδεικνύει στην πράξη, ότι η νέα εποχή στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου έχει ήδη ξεκινήσει. Η γενιά μου όχι μόνο μπαίνει μπροστά αλλά κουβαλάει στις πλάτες της, τις προσδοκίες όλων των συναδέλφων μας.Διεκδικούμε την ελπίδα, το δικαίωμα στην εργασία, τη χαμένη αξιοπρέπεια του κλάδου μας, τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Τι θα πρέπει να κάνει το Επιμελητήριο, ώστε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο προς όφελος των μελών του αλλά και συνολικά για την οικονομία της Ηπείρου;
Με όραμα, σωστό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά και πάνω απ' όλα με γόνιμη και συνεχή συνεργασία, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου θα πρέπει να δρομολογήσει συγκεκριμένες δράσεις προς την κατεύθυνση διασφάλισης και στήριξη του επαγγέλματος του οικονομολόγου, με την ταυτόχρονη προσφορά εργαλείων προς τα μέλη του, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της παροχής άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης. Σημαντική θα είναι επίσης, η αναβάθμιση του κλάδου μας και των υπηρεσιών που παρέχουμε προς τους πολίτες και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής, καθώς και η συμβολή που θα πρέπει να έχουμε στην προσπάθεια ενίσχυσης της περιφερειακής μας ανάπτυξης, μέσω ρεαλιστικών προτάσεων προς την Πολιτεία. Βέβαια, η υποστήριξη και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αρκετά συχνά σκοντάφτει σε αλλαγές που θα πρέπει άμεσα να γίνουν στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, αφού δυστυχώς σήμερα, πέρα από τα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς, την πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών λόγω των μέτρων λιτότητας, δυστυχώς παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα τα διαρθρωτικά προβλήματα που αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο.
Σε τι είδους προβλήματα αναφέρεστε και τι έκανε μέχρι σήμερα για την επίλυσή τους η απερχόμενη διοίκηση;
Ενδεικτικά σας αναφέρω την δαιδαλώδη νομοθεσία και νομολογία που αποτρέπει τις επενδύσεις, τη χρονοβόρα εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν επενδυτικά σχέδια που έχουν μπλοκάρει στα γρανάζια των δικαστηρίων και στην περιπλοκότητα του διοικητικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί σε σημαντικά μεγέθη φοροδιαφυγής. Γι' αυτό σας επαναλαμβάνω,ότι σε αυτο το επίπεδο, στόχος μας θα είναι η συνεχής πίεση και διεκδίκηση μέτρων για την επίτευξη διαρθρωτικών αλλαγών που θα αντιμετωπίσουν διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα. Και για να τρέξουμε αυτά τα ζητήματα,απαιτείται μια συγκροτημένη ομάδα, αποτελούμενη από ανθρώπους της αγοράς, με πείρα και ικανότητες, όπως οι οικονομολόγοι που απαρτίζουμε το ψηφοδέλτιο της Π.Ο.Φ.Ε-Ε. Τώρα το τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η απερχόμενη διοίκηση, είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι οικονομολόγοι, όμως μόνο η ίδια η απερχόμενη διοίκηση μπορεί να και πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις.
Γιατί θα πρέπει στις 15 Δεκεμβρίου, οι συνάδελφοί σας οικονομολόγοι να ψηφίσουν Π.Ο.Φ.Ε-Ε;
Δεσμευόμαστε, ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου θα αποτελέσει στην πράξη τη δεξαμενή σκέψης για τα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής. Θα είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου οικονομολόγου αλλά και κοντά στα προβλήματα του τόπου. Σε ένα δημιουργικό Επιμελητήριο, που θα αποτελέσει τον επιστημονικό σύμβουλο της Πολιτείας, που θα διαμορφώνει και θα καταθέτει εμπεριστατωμένες προτάσεις για διέξοδο στα αναπτυξιακά αδιέξοδα της Ηπείρου. Γνωρίζουμε, ότι αναλαμβάνουμε ένα κρίσιμο φορτίο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Ως παράταξη έχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, όμως έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε, απέναντι στους συναδέλφους των οποίων την ψήφο ζητούμε. Η συγκυρία θέλει σοβαρότητα,υπευθυνότητα και συλλογική δράση από όλους. Όμως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και τον τόπο μπροστά. Και αυτό θα κάνουμε πράξη από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου