Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανάθεση της προμελέτης για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης ακαθάρτων Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης και Μύτικα



Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για  την ανάθεση της προκαταρτικής μελέτης με τίτλο «Μελέτη κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης, Μύτικα» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η προκαταρτική μελέτη, προυπολογισμού  6 χιλιάδων ευρώ , ανοίγει τον δρόμο για την  εκπόνηση της  οριστικής μελέτης  του έργου προυπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ.

Το  συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην διαχείριση των αστικών λυμάτων των οικισμών πέριξ του Δήμου της Πρέβεζας τα οποία σήμερα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης η διαχείριση των λυμάτων των οικισμών της πόλης θα δώσει την δυνατότητα να προστατευθεί ο Αμβρακικός  Κόλπος και γενικότερα το περιβάλλον  της περιοχής.

Με την ένταξη των οικισμών σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο  παρεμβάσεων ολοκληρώνονται ουσιαστικά οι παρεμβάσεις  για τα έργα προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου στα ορια του Δήμου.

Η παρέμβαση  θα συμπληρώσει το μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αποχέτευση του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου Στεφάνης Ωρωπού.
Το έργο αυτό, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς, θα  δώσει επίσης λύση στο χρόνιο πρόβλημα της διάθεσης των ανεπεξέργαστων λυμάτων  των οικισμών του πρώην Δήμου Λούρου  στο  ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.

Η προκαταρτική μελέτη  για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης , Μύτικα»  θα είναι έτοιμη σε δύο περίπου μήνες ενώ      τα χρήματα για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης –ύψους 400 χιλιάδων ευρώ- έχουν  ήδη  εγκριθεί. 

Δημοπρατήθηκε η προμήθεια οργάνων για τις παιδικές χαρές του Δήμου.

Στην δημοπράτηση  της προμήθειας οργάνων για τις παιδικές χαρές  προχώρησε ο Δήμος της Πρέβεζας. Η δημοπράτηση έγινε στις 27 Δεκεμβρίου ενώ  ο προυπολογισμός του έργου είναι 113,400 ευρώ.

Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης  παρέμβασης χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» .

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης με τα χρήματα αυτά, θα τοποθετηθούν νέα όργανα στις παιδικές χαρές του Δήμου εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής.

Ο Δήμος της Πρέβεζας , ήδη προχώρησε με δική του  χρηματοδότηση παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές  του Ανθόκηπου και του Καναλίου εξασφαλίζοντας νέα όργανα και  ένα χαρούμενο  περιβάλλον για τους μικρούς επισκέπτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου