Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 05, 2014

Κάθε χρόνο και χειρότερα για τα καταστήματα της Πρέβεζας



Σανίδα σωτηρίας οι θερινές εκπτώσεις στις 15 Ιουλίου για τους καταστηματάρχες της Πρέβεζας. Οι ελπίδες τώρα στρέφονται εκεί, μήπως και μπορέσουν να καλύψουν την μεγάλη πτώση του τζίρου που σημείωσαν τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα.

Η κίνηση, όπως αναφέρουν καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου είναι μέτρια, ενώ τα ταμεία τους άδεια.

Σημειώνουν πως την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ώρα αιχμής, στην πλειοψηφία των καταστημάτων δεν είχε πλησιάσει πελάτης, φαινόμενο που παρατηρείται καθημερινά και τους οδηγεί στην απόγνωση.

Οι καταστηματάρχες ειδών ένδυσης και υπόδησης κάνουν λόγο για χειρότερο καλοκαίρι από ότι το περυσινό και ευελπιστούν πως οι εκπτώσεις ίσως δώσουν μια ανάσα ως προς την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Επισημαίνουν πως το ωράριο έχει αλλάξει για την καθημερινή περίοδο και τα καταστήματα ανοίγουν από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ, ενώ Δευτέρα και Τετάρτη από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ επίσης.

Άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουν πως και οι ξένοι επισκέπτες, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, είναι ιδιαίτερα μειωμένοι.

Υποστηρίζουν πως οι εκπτώσεις δεν πρόκειται να αποφέρουν μεγάλα έσοδα στους ίδιους καθώς ήδη οι τιμές είναι μειωμένες κατά 30% και στις εκπτώσεις θα φτάσουν το 50%, δηλαδή περίπου στο κόστος.

Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών της Πρέβεζας τελεί υπό κατάρρευση καθώς τα μέτρα λιτότητας τα οποία παραμένουν σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας η οποία επίσης δεν φαίνεται να μειώνεται, οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο.

Όσον αφορά τους καταστηματάρχες σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην Τ.Φ.  η εικόνα δεν αλλάζει αλλά παραμένει η ίδια. 

Υποστηρίζουν ότι πλέον οι πολίτες δεν μπαίνουν στα καταστήματα αλλά αρκούνται μόνο στο να κοιτούν τις βιτρίνες. Μίλησαν για κατάπτωση της κίνησης σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι και αρκετοί από αυτούς βρίσκονται λίγο πριν το λουκέτο. 

Όπως είπαν, δεν περιμένουν κάτι διαφορετικό από τις θερινές εκπτώσεις, παρά μόνο μία ανεμική ανάκαμψη η οποία θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 20 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει η ίδια μίζερη εικόνα. 

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου