Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 06, 2014

Τελικά στην Πρέβεζα θέλουμε τουρίστες ή όχι


Τα παρακάτω αφορούν το διήμερο από 4-6 Αυγούστου στην πόλη μας


Είναι μεγάλο το θέμα και χρειάζεται πολύ προβληματισμό και συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα καλά και τα κακά του τουρισμού στην πόλη της Πρέβεζας.

Εδώ η δεν ξέρουμε τι μας γίνετε στον τουριστικό τομέα η έχουμε μπλέξει με λάθος ανθρώπους.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι όσα είδα προσωπικά αλλά και διάβασα στα ΜΜΕ της πόλης μας από την επίσκεψη στην περιοχή μας της 26ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου (η όπως το λέμε οι περισσότεροι Ράλι Ιονίου).

58 ιστιοπλοϊκά σκάφη από της περισσότερες περιοχές της Ελλάδος και όχι μόνο (υπήρχαν και σκάφη από άλλες χώρες ) κατέπλευσαν στην πόλη μας για δυο ημέρες και δώσανε άλλη νότα στον τουρισμό της περιοχής μας.

Οι άνθρωποι αυτοί συνδυάζουν τον τουρισμό με το χόμπι τους αλλά και την προβολή της κάθε πόλης που επισκέπτονται.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ερχόμενος ο ιστιοπλόος ( από την Μπούκα όπως λέμε στην Πρέβεζα ) αντικρίζει ένα θαυμάσιο Λιμάνι και η πρώτη του σκέψη είναι ότι εδώ είναι ΩΡΑΙΑ και θα περάσω καλά.

Αμ δε τα δύσκολα αρχίζουν από την στιγμή που πάει να δέσει διότι βλέπει ότι οι περισσότεροι είναι πλάγιοδετημενη ( την ευθύνη έχει το Λιμεναρχείο ) και δεν υπάρχει χώρος για το δικό του το σκάφος.

Όταν τελικά επιτέλους μπορέσει να βρει έναν κενό χώρο και ρίχνει άγκυρα για να δέσει ακούει κάτι φωνές από τον ντοκο που μάλλον τον καλούν να μην δέσει στο συγκεκριμένο σημείο  διότι εκεί ψαρεύουν κάτι ερασιτέχνες αλιείς.

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι φυσικά δένουν παρά της φωνές διότι τα Λιμάνια έχουν κατασκευασθεί για να δένουν τα πλοία και όχι για να κάνει την πλάκα του ο καθένας.( να μια καλή ερώτηση προς το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Υπάρχει κ. Λιμενάρχη απόφαση του κανονισμού Λιμένα Πρέβεζας για απαγόρευση παντός είδους αλιείας στον χώρο του Λιμένα. Μια ενημέρωση δεν βλάπτει ).

Εντάξει επιτέλους δέσαμε είμαστε ευτυχείς που θα ηρεμήσουμε μετά από 10 η και παραπάνω ώρες ταξιδιού μέσα στο λιοπύρι και την αλμύρα της θάλασσας.

Αμ δε ( όταν θα τελειώσει η ωραία βόλτα που πραγματικά σε όλους αρέσει ) αρχίζουν τα δύσκολα του ύπνου.

Νεαροί μηχανόβιοι θα αρχίσουν την δική τους βόλτα με της βελτιωμένες εξατμίσεις για να κάνουν το εφε τους πηγαίνοντας στα Καφέ η τα μπαράκια του λιμανιού.

Ο συνδυασμός τον εξατμίσεων με την δυνατή μουσική των Καφέ δημιουργεί ένα κοκτέιλ που η σηκώνεσαι και φεύγεις βραδιάτικα η ακολουθείς τον ρυθμό της Πόλης και δεν κοιμάσαι.

Ξημερώνει η επόμενη μέρα πας να πλυθείς και διαπιστώνεις ότι έχεις ξεμείνει από ΝΕΡΟ.

Εδώ αρχίζει άλλη περιπέτεια διότι ο Δήμος Πρέβεζας ναι μεν έχει βάλει ορισμένες βρύσες για ανεφοδιασμό νερού ( είναι ΔΩΡΕΑΝ  και αυτό έχει τα καλά του αλλά και τα κακά του ) αλλά είναι τόσο μακριά η μια από την άλλη που θα χρειαστεί να δανειστής από το διπλανό σκάφος έξτρα λάστιχο για να μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου ( για ρεύμα δεν το συζητάμε περιμένουμε ακόμη να έρθουν εκείνα τα έρημα ταPilar ).

Επόμενη κίνηση μας είναι να βρούμε το Λιμεναρχείο για να δηλώσουμε τον κατάπλου και να πληρώσουμε τα λιμενικά τέλη αλλά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά ταμπέλα στο χώρο του Λιμανιού με πληροφορίες για το πώς θα το βρούμε. Ρωτώντας πας στην Πόλη λέγανε οι παλαιότεροι αλλά σήμερα υπάρχουν και τα GPS και έτσι λύνετε το πρόβλημα.

Είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση ( η για παραμονή ) και χρειαζόμαστε να ψωνίσουμε τα απαραίτητα και εδώ την λύση θα μας την δώσει τοGPS ( καλά να είναι και να λειτουργεί διαφορετικά φαγητό δεν έχει ).

Όσοι αναχωρήσουν την επόμενη μέρα δεν πρόκειται να ξανάρθουν και θα έχουν να πουν τα χειρότερα σε άλλους ιστιοπλόους και όσοι παραμείνουν  (γιατί τους αρέσει αυτή η Πόλη ) θα έχουν να πουν τα καλύτερα σε όλους.

Τελικά είναι θέμα επιλογής τι Τουρισμό θέλουμε……….

Φίλιππος Ξέρας
6/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου