Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

Αεροδρόμιο Ακτίου - Τα τριπλάσια ζήτησε η "Εasyjet" από ότι η "Rynair"



Κεκλεισμένων των θυρών έγινε η συζήτηση με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας ‘Εasyjet’ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για την σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με το Λονδίνο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας της οποίας ήταν και πρωτοβουλία,  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος , ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου , ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαϊλης, Δήμαρχοι από την Ηγουμενίτσα, την Πάργα, την Βόνιτσα, την Λευκάδα, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πρέβεζας και Λευκάδας και εκπρόσωποι Τουριστικών και άλλων Φορέων από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα.

Οι διαρροές από τοπικούς παράγοντες παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα από τη συνάντηση. Την εικόνα μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης – και όντως είναι – χωρίς όμως να υπάρχει κανένα συμπέρασμα εάν θα επιτευχθεί ή όχι η συμφωνία, ή εάν έστω βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Καμία αναφορά για τις οικονομικές απαιτήσεις της Εταιρείας, οι οποίες κατατέθηκαν; Κανένα σχόλιο εάν συμφέρουν ή όχι;

Η Εταιρεία απαίτησε να μη βγει στη δημοσιότητα  το χρηματικό ποσό που έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης, πλην όμως δεν είπε εάν μπορούν οι τοπικοί Φορείς να σχολιάσουν εάν συμφέρει ή όχι.

Το ποσό το οποίο ζήτησαν οι εκπρόσωποι για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό που συζητήθηκε από την επίσης μεγάλη αεροπορική Εταιρεία Rynair. Οι οικονομικές απαιτήσεις χαρακτηρίζονται υπερβολικά μεγάλες και δε συμφέρουν σε καμία περίπτωση. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι η συγκεκριμένη Εταιρεία δεν προσκαλέστηκε, αλλά αντιθέτως από μόνη της έδειξε ενδιαφέρον και θέλησε να συζητήσει με τους Φορείς της περιοχής μας για την σύνδεση του Ακτίου με το Λονδίνο.

Πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν, σύμφωνα πάντα με πηγές, στο γεγονός ότι ήδη υπάρχουν συμβόλαια με τουριστικούς πράκτορες του Λονδίνου οι οποίοι θα έρθουν ούτως ή άλλως στο Άκτιο την επόμενη σαιζόν. 

Εάν όντως ισχύει η συγκεκριμένη πληροφόρηση,  τότε ποιος ο σκοπός της συγκεκριμένης συζήτησης τη Δευτέρα στην Περιφερειακή Ενότητα και μάλιστα με αυτές τις αστρονομικές οικονομικές απαιτήσεις, την στιγμή που χωρίς δεκάρα οι τουριστικοί πράκτορες του Λονδίνου έχουν συμφωνήσει ήδη να βρίσκονται οι τουρίστες στο Άκτιο το επόμενο καλοκαίρι.

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου