Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΙΝΟΣΚΑΛΑ



Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Κ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 11:00 το πρωί στην Παργινόσκαλα, για τους δολοφονημένους ήρωες Επονίτες, αγωνιστές του λαού μας το Σεπτέμβρη του 1944 από τους ντόπιους φασίστες υποτακτικούς των ναζί. 
 
Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται για ένα ακόμα λόγο. Αφού συμπληρώνεται ένα έτος  από την δολοφονία του Παύλου Φύσα. Μια δολοφονία  που διαπράχθηκε από τους απογόνους των δολοφόνων στην Παργινόσκαλα, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να αναγεννήσουν το ναζιστικό τέρας που τότε αιματοκύλισε τον ελληνικό λαό και σήμερα σαν σιδερένιο χέρι του συστήματος προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό.

Η ΧΑ και η ναζιστική δράση δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τις θεωρίες και εγκεφαλικά σχήματα για "συνταγματικά", "κοινοβουλευτικά", "δημοκρατικά" τόξα μιας δήθεν καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας, που προτείνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ. Αυτοί οι διαχωρισμοί συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες της σημερινής κατάστασης, τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων σε σχέση με την εξουσία, την κοινωνία. Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ό,τι έχει απομείνει σήμερα σε ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι στις σημερινές συνθήκες, μέσα στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την αστική δημοκρατία, που είναι η ίδια η δικτατορία των μονοπωλίων, μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η εκδήλωση δεν γίνεται μόνο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι αλλά και για να δώσει το στίγμα, το έναυσμα, ο οδηγός για τη διεκδίκηση από το λαό μιας άλλης Ελλάδας μιας άλλης κοινωνίας. Για τη δική του πορεία που πρέπει να χαράξει, μέσα από την Κοινωνική του Συμμαχία, για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας.

Γιατί η αντιμετώπιση της επίθεσης που σήμερα βιώνει ο λαός (όπως και τότε) απαιτείται το ενιαίο μέτωπο αγώνα μια λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών με τη φτωχή αγροτιά, που είναι τα "κοινά θύματα" αυτής της πολιτικής.

Γι’ αυτό σήμερα ο αγώνας και η θυσία των εκτελεσμένων στην Παργινόσκαλα πρέπει να  αποτελεί (και αποτελεί) ισχυρή παρακαταθήκη για τη γενιά μας και πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα που οι καιροί και οι περιστάσεις το επιβάλλουν.
Τιμή και δόξα στους πεσόντες της Παργινόσκαλας.

Ποτέ πια Φασισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου