Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τη βία»


Μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πρέβεζας, θα έχουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας να θαυμάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται την βία.


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Πρέβεζας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο και τους Σχολικούς Συμβούλους δημιούργησαν μια δράση-ενημέρωση, οπού απευθύνθηκε σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και δημιούργησαν μαζί με τα παιδιά ζωγραφιές, σκέψεις, βιωματικές ιστορίες σχετικά με την βία.

Οι μαθητές μας εξέπληξαν καθώς οι δημιουργίες τους αποθανάτιζαν την βία σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως  ενδοοικογενειακή βία, γυναικεία κακοποίηση, ενδοσχολική βία, παγκόσμια ειρήνη, κοινωνικός ρατσισμός και κοινωνική απομόνωση. 

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου κοινού κατά οποιασδήποτε μορφής  βίας.

Οι ζωγραφιές θα εκτίθενται στην Λαϊκή Αγορά από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ενώ κάποιες από αυτές θα κοσμούν το κτίριο του Κέντρου Συμβουλευτικής. Τέλος στέλεχος του Κέντρου θα παρευρίσκεται στο χώρο, ώστε να ενημερώνει τον κόσμο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Κέντρου αλλά και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις του κόσμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου