Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το σήριαλ συνεχίζεται ...."Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ Αλέξανδρο Καχριμάνη"


Κύριε Περιφερειάρχη,

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία όπως αποδεικνύουμε παρακάτω,  δεν είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και προκάλεσε  αλλοίωση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.  Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος υπέστη αδίκως διασυρμό στα μέσα ενημέρωσης από τον ιατρό μέλος του, κ Απόστολο Δήμο, που ισχυρίσθηκε ότι δήθεν η εφορευτική επιτροπή του συλλόγου παραβίασε τη νομοθεσία και τον αδίκησε. Αυτή η άδικη προσβολή κατά του κύρους του Ιατρικού Συλλόγου ενισχύθηκε και από την απόφαση της υπηρεσίας σας, η οποία αγνόησε  τη σχετική νομολογία.

Σημειώνουμε ότι η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του ΠΙΣ, την οποία λάβατε υπόψη στην απόφασή σας, αποτελεί προσωπική ερμηνεία, όπως άλλωστε παραδέχεται στο κείμενο και ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος. Αυτή η γνωμοδότηση δεν έχει νομική βαρύτητα, αφού επικαλείται νομολογία για εκλογές εμπορικού επιμελητηρίου (!) και έρχεται σε αντίθεση με υπάρχουσα απόφαση δικαστηρίου (Διοικητικού Εφετείου) για όμοια υπόθεση εκλογών ιατρικού συλλόγου . Η δικαστική  απόφαση για αυτό το ζήτημα, έχει ήδη κατατεθεί στην υπηρεσία σας μαζί με το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής και φαίνεται ότι δεν ελήφθη υπόψη. Ως γνωστόν, κάθε προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου αποτελεί νομολογία («δεδικασμένο»)  που είναι δεσμευτική για μελλοντικές αποφάσεις που αφορούν σε όμοιο ζήτημα. Επίσης ενημερώσαμε για αυτή τη νομολογία και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος αναμένουμε να τοποθετηθεί για το θέμα.

Η ένσταση που αποδεχθήκατε βασιζόταν στην παραδοχή, ότι κατά τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου λαμβάνεται υπόψη και το δεκαδικό ψηφίο. Δείτε, λοιπόν, τι λέει η νομοθεσία, προκειμένου να μην επαναλάβει η υπηρεσία σας στο μέλλον το ίδιο λάθος: 1) Υπάρχει απόφαση Διοικητικού Εφετείου -8/1989 ΔΕΦ Κομοτηνής (10792)- που αφορούσε  όμοιο ζήτημα για εκλογές ιατρικού συλλόγου. Σε αυτή την απόφαση, το δικαστήριο με νομικά τεκμηριωμένο σκεπτικό, αποφάσισε ότι κατά τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου το δεκαδικό μέρος, οσοδήποτε μεγάλο και αν είναι, παραλείπεται και δεν λαμβάνεται υπόψη.  2)  Στο  άρθρο 24 παράγραφος 2 (περί ψηφοφοριών) του Ν 1026/80   περί των οδοντιατρικών συλλόγων ως και λοιπών συναφών διατάξεων αναφέρεται ρητά ότι σε εκλογές συλλόγων που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, κατά τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου το κλάσμα παραλείπεται.

Συνεπώς, η  απόφαση της  Περιφέρειας δεν είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και προκαλεί αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Το ΔΣ και η Εφορευτική Επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προάσπιση του κύρους του Ιατρικού Συλλόγου, απέναντι σε μία νομικά αστήρικτη εξωτερική παρέμβαση στη λειτουργία του, αλλά και απέναντι σε μία άδικη προσβολή του κύρους του Ιατρικού Συλλόγου στα μέσα ενημέρωσης, που έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς συναδέλφους.

Πρέβεζα  28 /11/2014
Με τιμή,

 Για το ΔΣ  και την Εφορευτική Επιτροπή  του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας,
 Ο Πρόεδρος
 Ευάγγελος Μπακόλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου