Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015

Από 17 Μαίου πτήσεις της Easy Jet :ΓΚΑΤΓΟΥΪΚ – ΑΚΤΙΟ



Νέα αεροπορική γραμμή για το αεροδρόμιο του Ακτίου από την Μεγάλη Βρετανία για την θερινή περίοδο ανακοίνωσε η αεροπορική Εταιρεία Easyjet.

Από τις 17 Μαΐου η Εταιρεία θα εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ προς την Πρέβεζα (Άκτιο). 

Ήδη, οι κρατήσεις για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, που θα εκτελείται ως τις 21 Οκτωβρίου 2015, είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού. 

Όπως ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της Εταιρείας Neil Slaven, «η E
asyJet συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζει σταθερή αύξηση τα τελευταία πέντε χρόνια, με ένα μέσο όρο ανάπτυξης κατά 9% ανά έτος». 

Σημειώνεται, ότι η EasyJet, σήμερα, «πετάει» από την Ελλάδα προς την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία .

Η Τ.Φ. είχε αναφερθεί εκτενώς με παλαιότερα ρεπορτάζ στο θέμα της συνεργασίας της περιοχής μας με την εταιρεία Easyjet εκφράζοντας τον προβληματισμό παραγόντων αλλά και  της στήλης σχετικά με την υψηλού κόστους προσφορά της Εταιρείας στους Φορείς της περιοχής μας.

Οι συνεχόμενες διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι καρποφόρησαν ενώ ως προς το οικονομικό σκέλος δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν τελικά η Εταιρεία θα λάβει το 1/3 της αρχικής τιμής που είχε προτείνει ή εάν δεν θα λάβει καθόλου χρήματα. 

Οι τοπικοί Φορείς έπεισαν ότι η Easyjet θα έχει αρκετά οφέλη από αυτό το δρομολόγιο και  έτσι η Εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει με δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Κυριακή αρχής γενομένης την 17η Μαΐου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην Τ.Φ. ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου σημειώνοντας πως οι Φορείς μετά από συνεχή διαπραγμάτευση κατάφεραν να πείσουν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας  ώστε η Easyjet να αποφασίσει να εκτελεί δύο δρομολόγια με προοπτική για περισσότερα στο μέλλον.

Θα πρέπει να πούμε ότι η ζυγαριά γέρνει σημαντικά υπέρ της Πρέβεζας  καθώς η Εταιρεία από την μία θα προβάλει συνεχώς την περιοχή μας ώστε να έχουν κίνηση τα αεροπλάνα της και παράλληλα από την άλλη θα μπορούν να μας επισκέπτονται και  μεμονωμένοι επιβάτες παρακάμπτοντας έτσι τα μεγάλα Τουρ Οπερέϊτορς που έχουν προϋπόθεση τα συνολικά πακέτα διαμονής με μεγαλύτερο κόστος αλλά και περιορισμένο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, σημαντικό μερίδιο επιτυχίας αποδίδεται στον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπο Χαλκίδη η οποία πεισματικά κατέβαλε προσπάθειες για να επιτευχθεί η νέα αυτή αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με τη Μεγάλη Βρετανία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χαλκίδη, ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Easyjet, έχει καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια και οι ενέργειες της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας σε συνεργασία με Περιφέρεια – Δήμο και Επιμελητήρια. Πείσαμε ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου έχει μια ανοδική τάση και τους δείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όχι μόνο του Νομού Πρέβεζας αλλά και  της ευρύτερης περιοχής. 

Πρέπει να είμαστε μονιασμένοι  σε ζητήματα που ωφελούν το τουριστικό γίγνεσθαι της περιοχής και σε οτιδήποτε ωφελεί την ανάπτυξη του τόπου μας. Θεωρώ ότι από την στιγμή που η Easyjet κατεβαίνει στο θεμιτό ανταγωνισμό , θα ακολουθήσει και η Ryanair χωρίς να υπάρχει κάτι δεδομένο, αλλά πιστεύω ότι είναι ανταγωνίστριες Εταιρείες και θα βελτιώσουν αρκετά το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Θα φέρει στη γειτονιά μας πλέον την Αγγλία. Πέρα από τους τουρίστες που θα εξυπηρετήσει η Εταιρεία με χαμηλό κόστος και ασφάλεια, θα εξυπηρετηθούν και άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας όπως σπουδαστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Στόχος, είπε ο κ. Χαλκίδης, είναι να προκύψουν νέες συνεργασίες και για νέους προορισμούς καθώς η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου