Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Ξεχάστε τις τιμωρίες, οι τιμωρίες φτιάχνουν ζόρικα και εκδικητικά παιδιά"


Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου προκάλεσε η αποψινή ομιλία της σχολής γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας, η οποία είχε θέμα, "Τρόποι αντιμετώπισης της απαιτητικής και επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών μας".


Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις εφτά το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου από την κα. Κική Τζωρτζακάκη, Παιδαγωγός - Συγγραφέας, Σύμβουλος Γάμου - φηβίας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου αλλά και πλήθους κόσμου. 


Μετά το πέρας της ομιλίας η οποία και διήρκεσε 45 λεπτά περίπου, η κα. Τζωρτζακάκη απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού. 


Η κα. Τζωρτζακάκη, αναφέρθηκε στην ομιλία της από τους πρώτους κιόλας μήνες της γέννησης του παιδιού, συγκεκριμένα τους 9,  μέχρι και την ενηλικίωσή του. 

"Η Επιθετικότητα που μας δόθηκε από τον Θεό μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σωστά για καλό σκοπό για έκτακτες καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος. Το μπιμπερό και την πιπίλα θα πρέπει το παιδί να τα έχει κόψει πριν τους εννιά μήνες, έτσι ώστε να μην καλλιεργήσουμε την επιθετικότητα. Εφόσον ο γονιός εκφράζει επιθετικότητα, τότε θα εισπράξει  (από το παιδί) επιθετικότητα". 

Η κα.  Τζωρτζακάκη στο πρώτο σκέλος της ομιλίας της, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ανατροφής του παιδιού μέσα από την οικογένεια. 

"Στην ανατροφή του παιδιού πέρα από την οικογένεια, κομμάτι σοβαρής ευθύνης έχει και το σχολείο. Ο κάθε γονιός θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του στο τέλος της μέρας". 

Επίσης, η ομιλήτρια αναφέρθηκε και στην Εκκλησία και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανατροφή ενός παιδιού. 

"Να γίνουμε ολιγαρκείς, να περιορίσουμε τις προσωπικές μας απαιτήσεις". 

"Απαιτητικότητα", την απαιτητικότητα την ελαττώνουμε με λογικά επιχειρήματα. Να μάθουμε στα παιδιά τι σημαίνει ολιγάρκεια. Να αποβάλουν οι γονείς την επιθετικότητα και στη θέση της να βάλουν, την καλοσύνη, την αγάπη, τη στοργή, την κατανόηση, το σπίτι και η οικογένεια θα πρέπει να γίνει μια φωλιά στοργής και επικοινωνίας. Ξεχάστε τις τιμωρίες, οι τιμωρίες φτιάχνουν ζόρικα και εκδικητικά παιδιά".

...Ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της ομιλίας της η κ.Τζωρτζακάκη. Μια ομιλία απλή, άμεση και απολύτως κατανοητή μέσω εύστοχων παραδειγμάτων, όπου οι παρευρισκόμενοι σίγουρα αποχώρησαν πλουσιότεροι σε γνώσεις αναφορικά με το ζήτημα των Τρόπων αντιμετώπισης της απαιτητικής και επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου