Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Και ο Σύριζα καλεί τον κόσμο στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου !


Ανακοινώσεις - καλέσματα, απέστειλαν φορείς και σωματεία με αφορμή την απεργία της 3ης Δεκεμβρίου αναφορικά με το Ασφαλιστικό σύστημα.


Έτσι, μεταξύ άλλων την δική του ανακοίνωση εξέδωσε και ο τοπικός Σύριζα όπου καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία. Η ανακοίνωση του Σύριζα, αν μη τι άλλο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.  

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις 

1.Σύνταξη στα 67
2. Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας
3. Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
4. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ
5. Θεσμοθετεί μια «εθνική σύνταξη» κάτι σαν φιλοδώρημα και πάνω σ’ αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης. (3ο μνημόνιο)
6.Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα
7. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
8. Επανυπολογισμός των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
9. Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση
10. Απαλλάσσει το κράτος και τους εργοδότες από την ασφαλιστική εισφορά, αυξάνει την εισφορά των εργαζομένων. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
11. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
12. Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνει τη συμμετοχή στα φάρμακα.
13. Διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
14. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν  στα ταμεία 80δις!!!

Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που έχουν θεό την ΕΕ, ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της ΕΕ και της πλουτοκρατίας για τη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού συστήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ενότητα και αγώνας για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ


Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας
e-mail: empor.syl.prevezas@gmail.com


Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι  Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι,
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!
Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει μειώσεις, περικοπές και νέους φόρους για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
 2,5 δισ. Ευρώ, κόβουν από μισθούς, συντάξεις, παροχές στους οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα κάθε είδους επιδόματα.
3,2 δισ. ευρώ, μας παίρνουν μέσα από την αύξηση της φορολογίας και τα κάθε είδους χαράτσια.
Για εμάς περικοπές και φτώχεια.
15 δις. Ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που είναι έτοιμες να μας πάρουν και τα σπίτια.
Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου.
Ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Μετά τις ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, έβαλαν μπροστά τα σχέδια για:
·        Δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας,
·        Αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
·        Συνδέουν τις εισφορές με το εισόδημα διαλύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με στόχο την παραπέρα μείωση της σύνταξης και την δραστική μείωση της κρατικής συμμετοχής
·        Ετοιμάζονται να παραδώσουν την ασφάλιση στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που ήδη το α εξάμηνο του 2015 είχαν τζίρο 2 δις ευρώ.
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!  Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!
Αποκρούουμε  τις λογικές που σπέρνουν το δηλητήριο της διάσπασης, που θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες στη μια ή στην άλλη κατηγορία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
Η επίθεση μας τσακίζει όλους, συνταξιούχους, αυτούς που ετοιμάζονται να βγουν τώρα στη σύνταξη και πάνω απ΄όλα τους νεότερους συναδέλφους.

Τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να ξεφορτωθούν την κοινωνική ασφάλιση. Για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο εις βάρος μας. Έτσι εννοούν την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα της κρίσης. Κέρδη γι΄αυτούς, βαριές θυσίες για εμάς
Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει , μπροστά μας είναι μόνο ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους, ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ, για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τον αφανισμό προκειμένου να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας μόνος του στην επίθεση! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.
Καμιά λαϊκή οικογένεια να μην βρεθεί στο δρόμο!
Μαζικοποιούμε τον Σύλλογό μας. Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης.
Κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες τις ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ - ομοσπονδιών που για μια ακόμα φορά αποδείχτηκαν επιζήμιες για τα συμφέροντά μας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς παντού. Δυναμώνουμε με νέα σωματεία την ΠΑΣΕΒΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Παμπρεβεζάνικη Επιτροπή Αγώνα
ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ –ΑΛΙΕΙΣ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η συνεχιζόμενη ανυπακοή της φτωχομεσαίας αγροτιάς στην κυβερνητική πολιτική και στη νέα ΚΑΠ αποτελεί ήττα για το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ και όλων όσων ψήφισαν παλιά και νέα μνημόνια. Η μαζική αντίδραση ενάντια στα μέτρα λαιμητόμο οδήγησε την κυβέρνηση να αναβάλει για λίγο την προσπάθεια περάσματος των μέτρων.
Με ΜΑΤ, και ασφαλίτες, προσπάθησαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας και συνεχίζουν τον αγώνα στις περιφέρειες τους.
Η κοινή εμφάνιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας πρέπει να ισχυροποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η αντιμετώπιση της πείνας, η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των αγροτών αλλά της ίδιας της εργατικής τάξης. Η μάχη της επιβίωσης περνά μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης.
Το πραγματικό, από τα κάτω κοινό μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτών,  εργαζομένων, νεολαίας  ανέργων και αυτοαπασχολούμενων μπορεί να σταματήσει τη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα ποτάμι διαμορφώνοντας ένα κέντρο αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Εδώ θα κριθούν όλοι, γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές διαπραγμάτευσης με αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

 Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια ότι και αν αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς.
  
      Παλεύουμε για άμεση απόσυρση της φορολεηλασίας και των συντάξεων δίψας (αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 και 58 για τις γυναίκες), κατάργηση των χαρατσιών , κατώτερες εγγυημένες τιμές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής ( μείωση στα γεωργικά εφόδια), έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30000 ευρώ προσαυξημένο με 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα  των μεγαλοαγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων (που παίρνουν το 80% των επιδοτήσεων) στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων έως τις 40000 ευρώ τζίρο.
     Να σταματήσουν οι παράνομες εισαγωγές και τα «βαφτίσια» ξένων προϊόντων σε ελληνικά. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού. Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων. Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, εξισωτικές αποζημιώσεις κτλ. Ριζική αναδιανομή της μεγάλης αγροτικής και εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας, άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων του αγροτοδιατροφικού τομέα.  Μαζικές προσλήψεις γεωτεχνικών με αξιοπρεπείς μισθούς. Κανένας γεωτεχνικός άνεργος. Άδειες εργασίας και ασφάλιση όλων των εργατών στην ύπαιθρο χωρίς αύξηση των εισφορών. Να δημιουργηθούν πραγματικοί όροι ριζικής αύξησης του αγροτικού πληθυσμού.

Στις 3 Δεκέμβρη συγκεντρωνόμαστε στις 12 το μεσημέρι στη τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ). Καλούμε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ( Ε.Κ.Π, σωματείων της ΑΔΕΔΥ, σωματεία του ΠΑΜΕ,  συντονισμό εργαζομένων-ανέργων)  τη νεολαία και τους αυτοαπασχολούμενους να καταλήξουν τις κινητοποίησεις τους στην Τράπεζα Πειραιώς για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί:

ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ


     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ 9.30 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο  νέος προϋπολογισμός  που κατέθεσε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  προς ψήφιση στη Βουλή ισοδυναμεί με νέο μεγάλο τσεκούρι  στις συντάξεις και στις κοινωνικές υπηρεσίες , φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χτυπά συνολικά τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.  Επί της ουσίας είναι ο «λογαριασμός» που θα συνοδεύει τον επικείμενο νόμο για το ασφαλιστικό σύστημα με τον οποίο επιδιώκεται να μπει ταφόπλακα πάνω σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως κοινωνική ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη, κοινωνικά επιδόματα και σύνταξη.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάλυση της που σήμερα επιχειρείται.
Είναι χρέος για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, αντίθετα είναι ο ιδρώτας και η δουλειά των εργαζομένων που δημιουργεί τον κοινωνικό πλούτο.
Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω, καμιά θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου!
Ο νόμος που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει μέτρα: βασική σύνταξη που τη βαφτίζει εθνική στα 380 ευρώ. Σύνταξη στα  67 και 40 χρόνια ασφάλισης . Πιθανός υπολογισμός με εισοδηματικά κριτήρια, αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους αφού από τον νέο προϋπολογισμό  προβλέπεται ότι θα χάσουν  περίπου 1,8 δις. ευρώ   από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, μόνο μέσα στο 2016.  Νέο μαχαίρι θα μπει και στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας, μέσω και της παραπέρα ενοποίησης των Ταμείων, 
Η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει τη συναίνεση γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι πως ο νόμος για το ασφαλιστικό είναι σκέτο τερατούργημα, θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Συνάδελφοι,  μη χάσουμε χρόνο!

Τώρα οργανώνουμε την αντίθεση μας, τώρα προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες ενάντια στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους λεγόμενους «θεσμούς».    
Δεν πιστεύουμε λέξη από το παραμύθι ότι οι θυσίες μας δεν θα πάνε χαμένες, ότι θα δούμε φως στο τούνελ. 
 Στο τούνελ της καπιταλιστικής κρίσης, η έξοδος γράφει κερδοφορία
των επιχειρήσεων που σημαίνει ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, πάμφθηνοι εργαζόμενοι δίπλα σε μια στρατιά ανέργων. Αυτός είναι ο μονόδρομος που μας επιβάλουν.


Με τη συμμετοχή μας στη πανεργατική απεργία 3 Δεκέμβρη να στείλουμε το δικό μας μήνυμα απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση. Επίθεση που στόχο έχει να ξεμπερδεύει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εμποροϋπαλλήλων για να εξυπηρετείται απρόσκοπτα  η αύξηση της κερδοφορίας του.
Ø Αυτόν τον στόχο έχει και η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε η οποία αφού πρώτα σέρβιρε  εκβιαστικά τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις», συνέχισε με μειώσεις μισθών, κλεισίματα καταστημάτων και απολύσεις.
Ø Αυτό το στόχο έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι "ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ".
Ø Αυτό το στόχο έχει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.


    Υπάρχει  ο δικός μας δρόμος: 
Είναι ο δρόμος  του οργανωμένου, ταξικά προσανατολισμένου αγώνα μέσα από το κλαδικό μας σωματείο!
Η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ.

Διεκδικούμε:

·       Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·       Κατάργηση  της  μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων   ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας .  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·       Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
·        Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .
·        Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 π.μ ΣΤΟ ΦΟΡΟ


Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την απεργία της 3ης Δεκεμβρίου.

 H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη Βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η επίθεση αυτή αφήνει κυριολεκτικά καμένη γη, καθώς οι συνέπειες των μέτρων του 3ου μνημονίου θα προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων 2 μνημονίων.
·         Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα σε αγρότες και επαγγελματίες πλάι στο νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.
·         Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Με το νέο νόμο, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούσαν να καταβάλουν τις δόσεις τους (λόγω της χειροτέρευσης της οικονομικής τους κατάστασης), υποχρεώνονται να πληρώσουν, χωρίς να έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους έπαψαν να το κάνουν.
·         Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό επιχειρούν μάταια και ψευδεπίγραφα, κάτω από το προκάλυμμα μιας παρωδίας διαλόγου και θεσμικών αλλαγών, να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις, να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, να χειροτερεύσουν τους όρους ασφάλισης, να συρρικνώσουν την κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, να μετατρέψουν το χαρακτήρα της από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και καθολικό, σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ατομικών κουμπαράδων εξαθλίωσης και αποκλεισμού. Την ίδια ώρα, που δίνουν άφεση αμαρτιών σε αυτούς καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προωθούν μέτρα για το μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Το μαρτύριο της σταγόνας δεν θα σταματήσει εδώ. Έρχονται τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν σε εξανδραποδισμό τους αγρότες, η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σε συνέχεια της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ξεπουλήματός τους έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια για την εκχώρηση σε αυτά ελληνικών επιχειρήσεων και γης μέσω των κόκκινων δανείων.
Ακολουθούν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία.
Η μνημονιακή πολιτική είναι μια ταξική πολιτική, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Η χώρα μας αλλάζει μέσα από το μνημονιακό σοκ. Όχι σε μια σύγχρονη χώρα, όπως διατείνονται παλιοί και νέοι υπερασπιστές των μνημονίων, αλλά σε προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών και της Ευρωζώνης.

Να ξεσηκωθούμε πριν να είναι αργά!
Η γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου ήταν η λήξη της «περιόδου χάριτος», που είχε δώσει ο λαός στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η επιτυχία της συνέβαλε στην όξυνση της πίεσης και της κρίσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την αποχώρηση-διαγραφή τριών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Προετοιμάζονται για κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο μνημονιακό απομεινάρι, γεγονός που δείχνει την αδυναμία τους και όχι τη δύναμή τους. Δεν είναι ανίκητοι, οι αγώνες μας μπορούν να ρίξουν και αυτούς και τα μνημόνια.
Καλούμαστε, με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν. Παλεύουμε για τονσυντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων, για επιτροπές αγώνα για τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη θηλιά των δόσεων από το λαιμό μας και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική από το νεοφιλελεύθερο δόγμα του ευρω-συστήματος, για να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.

Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην περιοχή και τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν!
Η απεργία μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα στην συγκρότηση ενός δυναμικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ενάντια στον πόλεμο και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η αντιπολεμική πάλη των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τον σκοταδισμό πάσης φύσεως.
Το εργατικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Μαζί τους δίνουμε κοινούς αγώνες, ενάντια σε εκείνους που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής, στήνουν φράκτες και κλειστά σύνορα στην Ευρώπη και οδηγούν τους λαούς σε φτώχεια και εξαθλίωση.
·         Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφά­λισης για όλους!
·         Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών!
·         Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000!
·         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Σεισάχθεια – Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών!
·         Καμία ελληνική συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9:30 ΜΜ ΣΤΟΝ ΟΤΕ


        Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες της Πρέβεζας  να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ.  στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
Οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι,  μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Δεκεμβρίου, μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
Διεκδικούμε, όλες και  όλοι μαζί,  μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη λύση στο Ασφαλιστικό, όπου στο επίκεντρό του θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, καθώς και η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Παρά τους περιορισμούς που προκύπτουν από την γνωστή συμφωνία του Ιουλίου μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, η κυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, εξοικονομώντας σχεδόν 20 δις ευρώ (χρειάστηκαν 5,5 αντί για 25 δις, τα οποία θα είχαν προστεθεί στο χρέος).  Και συνεχίζει τον αγώνα της για να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και για να μη διαψευστούν οι προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη με τους δανειστές, θεωρούμε πως κάθε συλλογική δράση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων, διεκδικώντας ισχυρό κοινωνικό κράτος και άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων,  αποτελεί σύμμαχο στην τεράστια προσπάθεια που κάνει η χώρα για να βγει από το τέλμα,  διεκδικώντας την αξιοπρέπειά της και ένα καλύτερο μέλλον  για τους πολίτες της.


                                                Πρέβεζα, 1/12/1015
                                                                   Γραφείο Τύπου

PrevezaBest: Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου