Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ: Με ζεστό καιρό και σκόνη από την Αφρική η νέα εβδομάδα – Δείτε πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία


Σταδιακή βελτιώσει θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ήπειρο από το πρωί της Δευτέρας (15/2), με τις νεφώσεις όμως να παραμένουν σε αρκετές περιοχές.


Από το μεσημέρι τα σύννεφα θα μειωθούν και θα υπάρξουν και περίοδοι με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Στις παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς, στα ημιορεινά τους 17 με 18 και στα ορεινά τους 13 με 14 βαθμούς. Χαρακτηριστικό επίσης του καιρού της Δευτέρας, αλλά και των επόμενων ημερών, θα είναι θολή ατμόσφαιρα λόγω της Αφρικανικής σκόνης που θα επισκεφτεί την περιοχή μας.

Η Τρίτη (16/2) αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 14 έως 24 στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, 8 έως 20 στα ημιορεινά και από 6 έως 18 βαθμούς σε ορεινές περιοχές. Να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω μέγιστες θερμοκρασίες είναι κατά 10 με 12 βαθμούς υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Την Τετάρτη (17/2) η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σε ολόκληρη την Ήπειρο, με την Αφρικανική σκόνη να παραμένει, ενώ μικρή πτώση θα παρουσιάσει ο υδράργυρος, παραμένοντας πάντα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Από το απόγευμα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που έως το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια – νοτιοανατολικά 2 με 4 μποφόρ.
Την Πέμπτη (18/2) ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή μ
ε αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη συνέχεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας το μεσημέρι τους 19 βαθμούς στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, τους 16 με 17 στα ημιορεινά και τους 15 βαθμούς στα ορεινά

Την Παρασκευή (19/2) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτιώσει, ενώ  μικρή  πτώση της  θερμοκρασίας αναμένουμε από το βράδυ.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου