Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ: Με υψηλές θερμοκρασίες θα μπούμε στον Ιούνιο- Αναλυτική πρόγνωση για τη νέα εβδομάδα


Καλοκαιρία θα επικρατεί στην Ήπειρο και τη νέα εβδομάδα με τον υδράργυρο να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε από την Πέμπτη με πιθανότητα για τοπικές μπόρες σε ορεινές μόνο περιοχές. Πιο αναλυτικά:
Υψηλές θερμοκρασίας και κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες αναμένουμε στην Ήπειρο τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά θολή, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφοράς σκόνης από τη Β. Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 με 27 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές, 15 έως 31 στις πεδινές, από 11 έως 27 με 28 στις ημιορεινές και από 8 έως 24 βαθμούς στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα νοτιοδυτικά έως 3 με 4  μποφόρ.
Την Τρίτη,  31.5.2016, περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 29 με 30 βαθμούς στα πεδινά, τους 27 στα ημιορεινά, τους 26 στα παραθαλάσσια τμήματα και τους 24 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Ο άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, δίχως να ξεπερνάν τα 3 μποφόρ.
Από την Τετάρτη και έως το τέλος της εβδομάδας ο ζεστός καιρός θα συνεχιστεί, θα επικρατούν όμως λίγες σποραδικές νεφώσεις πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά ορεινά τμήματα, όπου τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειώνονται τοπικές μπόρες.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου