Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκαλυπτικό – Δικαστική διαμάχη μεταξύ εργολάβων είχε σταματήσει την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως δεξαμενές Καναλίου


Την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για την αναβάθμιση  της παραλιακής ζώνης  του Δήμου της Πρέβεζας  σηματοδοτεί  η υπογραφή της σύμβασης    για την κατασκευή του  αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως δεξαμενές Καναλίου προϋπολογισμού 2.463.887.00 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Πρέβεζας με δελτίου τύπου την Τρίτη 20/9.

Το έργο θα δώσει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που είναι η υδροδότηση της παράκτιας  ζώνης. Το Κανάλι σήμερα τροφοδοτείται από τον κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας ένα έργο που έχει κατασκευαστεί πριν 40 χρόνια και δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων δεδομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή. 

Σύμφωνα με την μελέτη ο αγωγός θα ξεκινήσει από τον Ζέφυρο και θα φτάσει έως την διασταύρωση του αγωγού για την πρώτη δεξαμενή ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα μεταφέρουν το νερό έως το Κανάλι.

Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες του PrevezaBest, η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε ένα χρόνο περίπου και αυτό διότι οφείλονταν σε δικαστική διαμάχη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ εργολάβων του έργου. 

Έτσι, ο Δήμος μπροστά στον κίνδυνο να απενταχθεί το έργο και εφόσον είχε πάρει όλες τις νομικές εγγυήσεις, άσχετα με το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης των εργολάβων προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου