Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στη Βουλή, η αδικία για την Ήπειρο σχετικά με τις Προσλήψεις ανέργων για πληρώματα ασθενοφόρων


Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης με αφορμή έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: "Προσλήψεις ανέργων για πληρώματα ασθενοφόρων

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω το με αριθμό πρωτοκόλλου 117309/1057/15-12-2016 έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με θέμα: «Προσλήψεις ανέργων για πληρώματα ασθενοφόρων».

Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά στην τρέχουσα προκήρυξη του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων του ΟΑΕΔ για πληρώματα ασθενοφόρων, στην οποία προβλέπεται η πρόσληψη μόνο δύο ατόμων για ολόκληρη την Ηπειρο, αριθμός που δεν επαρκεί για την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου με αποτέλεσμα να μη δίνεται λύση στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που διαπιστώνονται στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Περιφέρειας και κυρίως για εκείνους που διαμένουν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες από τα Νοσοκομεία περιοχές.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για το ανωτέρω θέμα.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Προσλήψεις ανέργων για πληρώματα ασθενοφόρων
Στην τρέχουσα προκήρυξη του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων του ΟΑΕΔ για πληρώματα ασθενοφόρων, διαπιστώνουμε ότι προβλέπεται η πρόσληψη μόνο δύο ατόμων για ολόκληρη την Ήπειρο.
Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα πολύ μεγάλα κενά που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, τα οποία όπως επισημαίνει και το Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΠΕΔΥ, υπολειτουργούν, με επακόλουθο να διαπιστώνονται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Περιφέρειας μας και κυρίως για εκείνους που διαμένουν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες από τα νοσοκομεία περιοχές.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και μεγάλη αγωνία να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των
ατόμων που θα προσληφθούν για οδηγοί- πληρώματα ασθενοφόρων στην Ήπειρο, βάσει των πραγματικών και αντικειμενικών αναγκών που υπάρχουν.

                               Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘