Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκίνησε το τσίκνισμα στη Λ.Ειρήνης


Ξεκίνησε το τσίκνισμα στη Λ.Ειρήνης και πιο συγκεκριμένα στο γνωστό sports cafe, free time του τσόκου και στέκι πολλών φίλων του Ολυμπιακού.

Έτσι, η ψησταριά στο δρόμο να ετοιμάζει σουβλάκια και άλλους εκλεκτούς μεζέδες και όπως απαιτεί το έθιμο να μοιράζονται στους περαστικούς. 





Ενώ, όσο θα βραδιάζει τα ουζερί καθώς και οι ταβέρνες αναμένεται να δεχτούν κόσμο για να τιμήσουν το έθιμο όπου οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και την συγκεκριμένη Πέμπτη καταναλώνουν ελεύθερα μεγάλες ποσότητες κρέατος. 

Ο λόγος που έχει καθιερωθεί να γίνεται αυτό ημέρα Πέμπτη είναι πως η ορθόδοξη πίστη θεωρεί σημαντικές τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής, οπότε έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας. Το όνομα «Τσικνοπέμπτη» προέκυψε γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα, το οποίο πρέπει να έχει πάντα λίγο λίπος ώστε κατά το ψήσιμο να βγάλει την απαραίτητη «τσίκνα». Ακόμα και οι πιο φτωχοί άνθρωποι κάθε περιοχής, πρέπει να ψήσουν κρέας ώστε να μυρίσει το σπίτι τους και όλοι να ξέρουν ότι γιορτάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου