Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για τα σημεία SOS της πόλης - Ιδιαίτερη προσοχή !


Σύσκεψη στο γραφείο του Εισαγγελέα, έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Τετάρτης 22/2 με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, δήμου, τεχνικών υπηρεσιών και τροχαίας με αφορμή τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων για τα επικίνδυνα σημεία της πόλης πρόκλησης ατυχήματος. 


Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης δήλωσε:

"Με πρωτοβουλία του κ.Εισαγγελέα έγινε η σημερινή συνάντηση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος από την τροχαία εμείς από τον Δήμο, οι τεχνικές υπηρεσίες, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και εντοπίσαμε τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης και θα προσπαθήσουμε σε αυτά να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις αλλά ουσιαστικές έτσι ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα . 

Όπως ξέρετε προχωράει η μεγάλη μελέτη για την πόλη αλλά αυτό πάει πολύ μακριά. Άμεσα θα δώσουμε προτεραιότητα σε μικρές παρεμβάσεις οι οποίες  θα λειτουργήσουν προληπτικά. 

Εντοπίσαμε την Ζαλόγγου εκεί χρειάζεται και μελέτη και ακούστηκαν πολλές απόψεις και να γίνει αλλαγή της προτεραιότητας, ήδη αυτό προτείνεται σε σχετική τεχνική έκθεση , πρέπει όμως αυτό να το δούμε συνολικά, να το δει και η τροχαία και οι άλλοι φορείς. 


Από εκεί και πέρα εντοπίσαμε την Επτανήσου που υπάρχει πρόβλημα στο δεύτερο γυμνάσιο όπως και στο τέταρτο γυμνάσιο όπου χρειάζεται προσοχή αλλά και στην διασταύρωση στο γήπεδο. 





Όλα αυτά τα σημεία θα δώσουμε βαρύτητα. 

Σε πρώτη φάση θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση σαμαριών, μάτια της γάτας και σήμανση στο έδαφος αυτά θα γίνουν μέσα στον Μάρτη έως αρχές Απριλίου θα έχουν τελειώσει. Όπου υπάρχει διάβαση θα την ενισχύσουμε . 

Σε σχετική ερώτηση για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην Ζαλόγγου, 


Ο Δήμαρχος δήλωσε "Εμείς επισημαίνουμε, κάναμε έγγραφο και όταν είχε έρθει ο Υπουργός Υποδομών εγώ ζήτησα ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών σε επικίνδυνα σημεία.  Ήδη γίνεται η τεχνική μελέτη, την έχουμε έτοιμη θα σταλεί και το έγγραφο στο Υπουργείο με την τεχνική μελέτη των υπηρεσιών που θα ζητάμε τα αντίστοιχα χρήματα για την τοποθέτηση των φαναριών.  Υπάρχει μια καλή διάθεση και από τον Υπουργό θα το δει λέει θετικά το θέμα και από εκεί και πέρα θα δούμε….είναι και μια δύσκολη εποχή για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου