Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας για την Καθαρά Δευτέρα !


Την Καθαρά Δευτέρα, οι επισκέπτες της πόλης μας, μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία στα πλαίσια των εορτασμών της έναρξης της Σαρακοστής, μέσα σε μια ατμόσφαιρα αντάξια του χρώματος και του χαρακτήρα της Πρέβεζας.


Εμπνευστής αυτής της προσπάθειας, υπήρξε η κοινή συμμετοχή όσων πίστεψαν στην αξία της πόλης μας και των κατοίκων της, ώστε με νέα ορμή, ενθουσιασμό, ζήλο και κουράγιο, να πραγματώσουν αυτό το εγχείρημα ανάδειξης του τόπου μας. Ενός τόπου που συνδυάζει τα μουσικά ακούσματα της δικής μας παράδοσης με εκείνα των άλλων πολιτισμών, σε ένα πάντρεμα διαχρονικό με τη μελωδία καράβι από την εποχή της γένεσης του ελληνικού στοιχείου ως το σήμερα.

Αρχικά, με σεβασμό στο διάβα της ιστορικής εξέλιξης του τόπου μας, πρωτοστατήσαμε ως Χορευτικός Ομιλος Πρέβεζας, τιμώντας τη δημοτική μας παράδοση με τη διοργάνωση της πρώτης κοινωνικής μας συνεύρεσης, στο Μνημείο της Αγάπης, στο ζεστό μεζεδοκαφενέ “….στα καλά καθούμενα„ του φίλου μας Γιώργου Στράτου. Από τη συντροφιά του σχήματος δημοτικής μουσικής του αξιόλογου κ. Αποστόλη Βαγγελάκη, οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στο βυζαντινό μέλος, μέσα από το απόσταγμα των λαϊκορεμπέτικων ήχων του μουσικού συγκροτήματος των ….δικών μας παιδιών! (Γ. Τσουράς , Γ. Παπίρης, Ζωζώ Ιωαννίδου, Δ. Παππάς )

Στο ίδιο ύφος, ένας άνθρωπος –  σύμβολο της πόλης μας, ο κ. Σταύρος Κώστας, στο θρυλικό Σαϊτάν Παζάρ παρέδωσε στην κοινωνία μας τους Απτάληδες να αποδίδουν τη χροιά της εποχής της προσφυγιάς, του μεσοπολέμου και της νεότερης Ελλάδας.

Και εξελισσόμενη η μουσική της χώρας μας φιλοξενήθηκε κάτω από το παραθύρι του Καρυωτάκη, από το συγκρότημα The Swing Shoes στο ουζερί του κ. Στάθη Γουρνάρη, για να ταξιδέψει και να συνεχίσει τη ρότα της πάνω στο γαλάζιο της θάλασσας από τους Imam Baildi, οι οποίοι με πρωτοβουλία των καταστηματαρχών της παραλίας, έκαναν την πρώτη τους, και ελπίζουμε όχι τελευταία, εμφάνιση στην πόλη μας.

Ο Χορευτικός Ομιλος Πρέβεζας, υπόσχεται ότι όχι μόνο δε θα επαναπαυθεί στη συγκεκριμένη γιορτή, αλλά δεσμεύεται για τη διοργάνωση και άλλων το ίδιο, αν όχι περισσότερο, εμπνευσμένων. Σε αυτό μας το διάβημα καλούμε κάθε συμπολίτη να συμβάλλει μέσα από το δικό του πρίσμα και έργο.

Ο «Χορευτικός Ομιλος Πρέβεζας»  πιστεύει ότι η Πρέβεζα μπορεί και πρέπει να παραμείνει πόλη να ζεις˙ πόλη να… ερωτεύεσαι τη ζωή. Εσείς τι λέτε;   



ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου