Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Κώστας Λογοθέτης με αφορμή μια ανακοίνωση


Διάβασα στα Μ.Μ.Ε. μία ανώνυμη (;) ανακοίνωση για μια πλακέτα που θα τοποθετήσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης στα γήπεδα τένις, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή του Δημάρχου, δείτε ΕΔΩ


Στην ήδη έτοιμη πλακέτα (!!!)γράφονται τα ονόματα των  ΄΄Ολυμπιονικών΄΄ Special Olympics ,Δ. Βουκελάτου και  Χ. Πάκου.

Στο όλο σκεπτικό της ανακοίνωσης διέκρινα μια ‘’διακριτική’’ προσπάθεια προβολής των τιμητών παρά των τιμωμένων, που  την επιβεβαιώνει η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΓΝΟΙΑ  των εμπνευστών της πρωτοβουλίας για τις αθλητικές διακρίσεις των δύο  ΑΞΙΩΝ αθλητών-συμπολιτών μας των S.O.

Κύριοι της πρωτοβουλίας, οι δύο Πρεβεζάνοι αθλητές των S.O. δεν χρήσθηκαν ποτέ Ολυμπιονίκες, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν Ολυμπιακοί αγώνες για αυτήν την κατηγορία των  αθλητών.

Οι δύο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ για την πόλη μας, συνάνθρωποί μας, διακρίθηκαν και τιμήθηκαν με μετάλλια στους κορυφαίους αγώνες των S.O. που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι  λοιπόν  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ  και όχι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ.
Αυτό  οφείλατε να το γνωρίζετε με τον πιο απλό τρόπο  ή διαβάζοντας τα μετάλλια  που κρέμονται στο στήθος τους ή ρωτώντας κάποιους που είναι πιο κοντά σε αυτούς τους αθλητές.

Διορθώστε λοιπόν το περιεχόμενο της πλακέτας για την απόδοση της πραγματικότητας.
Διορθώστε επίσης και την λάθος απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου και ζητήστε συγνώμη από τα μέλη του που τα παρασύρατε σε αυτήν.

Κανείς δεν είναι αντίθετος με την επιβράβευση κάθε μέλους της τοπικής μας κοινωνίας  που κατακτά κάτι σημαντικό. Πόσο μάλλον όταν ανήκει σε αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία συνανθρώπων μας.

Κάθε τέτοια πρωτοβουλία όμως, πρέπει να είναι απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, να μην θρέφεται  συνεχώς από  τους τιμητές και κυρίως να συνοδεύεται με μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών, που θα αμβλύνουν ή και θα λύνουν πολλά από τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας και οι οικογένειές τους. Προβλήματα που δεν λύνονται με δώρα ή ονομασίες  γηπέδων, αλλά μόνο με ενεργοποίηση της ανθρώπινης ποιότητας.

                                       Λογοθέτης  Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘