Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

5.000 ευρώ το κόστος της επίσκεψης του Αναστασίου στην Πρέβεζα


Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων , Δυραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο απεδέχθει να επισκεφθεί την Πρέβεζα τον Σεπτέμβριο .


Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος είναι μία σπάνια προσωπικότητα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του να στήνει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών. Έχει ένα τεράστιο εκκλησιαστικό , ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο , ευρέως γνωστό . Ιεράρχης της ανθρωπιάς , της συναδέλφωσης και της αγάπης .Διακρίνεται για την σεμνότητα και την πραότητα του . Παραθέτουμε μερικά στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστάσιου . • Αριστούχος πτυχιούχος και διδάκτωρ της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών • Καθηγητής Ιστορίας των Θρησκευμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών • Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής και Αυτεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών • Ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών • Επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλοσοφίας σε δεκαοχτώ (18) Πανεπιστήμια σε Ελλάδα , ΗΠΑ , Ρουμανία , Κύπρο , Γεωργία Αλβανία και Ιταλία • Μελέτησε άλλες θρησκείες όπως το Ισλαμ , τον Βουδισμό τον Ινδουισμό κ.α. • Συγγραφέας 23 βιβλίων και 240 μελετών • Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών το 2006 Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες Ειδικότερα για μας τους Πρεβεζάνους η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστάσιου αποτελεί μια ιδιαίτερη ξεχωριστή τιμή καθότι η μητέρα του η Ρωξάνη Μαλτέζου ήταν Πρεβεζάνα , κόρη του Αναστάσιου Μαλτέζου . Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Λευκάδα και καταγόταν από την Ασσο Κεφαλονιάς . Η οικογένεια του δημιουργήθηκε στην Πρέβεζα σε μια εποχή δύσκολη .Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε από το 1927 στον Πειραιά . Για τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο μπορεί κανείς να μιλά μέρες ολόκληρες . 

Με απόλυτο σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτόν τον μεγάλο Ιεράρχη σε αυτήν την Διεθνή προσωπικότητα, κατά την επίσκεψη του στην πόλη μας το Δ.Σ. θα τον Ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη του Δήμου Πρέβεζας, όπως αρμόζει σε μια τέτοια τεράστια μορφή Διεθνούς Κύρους και αναγνώρισης . 

Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων θα απαιτηθούν οι δαπάνες που αναφέρονται στο κάτωθι πίνακα αναλυτικά με τον προϋπολογισμό τους :


1 σχόλιο: