Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θέσεις του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Παππά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την Τετάρτη 6 Σεπτ





Βρίσκομαι και συμμετέχω στην συνεδρίαση αυτή για να ακούσω την πρόταση των μελετητών καθώς και τα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Θα μελετήσωόλεςτις προτάσεις - απόψεις για να τοποθετηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Κατ'αρχήν η πρόταση των μελετητών περιορίζεται σε ξενοδοχειακή εκμετάλευση. Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνδυασθεί με τον Αθλητικό Τουρισμό μιας και υπάρχειχώροςγια πολλαπλές αθλητικές εγκαταστάσεις (π.χ. Basket, Tennis, Padel, 5χ5, θαλάσσια σπορ) και η πόλη μας έχει ηλιοφάνεια 10 και πλέον μήνες τονχρόνο. Τίθεται όμως μια απορία: Το αλιευτικό καταφύγιο έγινε για τονσκοπό που αναφέρει ο τίτλος: Αλιευτικό ή για κότερα; Τότε γιατί το ύψος της προβλήτας ξεπερνά το απαιτούμενο για Αλιευτικά σκάφη ενώ είναι ιδανικό για κότερα;

Για το στρατόπεδο Σολωμού πολύ καλή η πρόταση των μελετητών για τις εγκαταστάσεις που προτείνουν (ξενοδοχείο-ΙαματικάΛουτράκλπ.) Πως θα γίνουν αυτά όταν για την ιδιοκτησία Κατσάνου ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Υδροφόρο ορίζοντα - ότι ο συντελεστής Δόμησης 1.6 θα πρέπει να μειωθεί ή να χαρακτηριστεί εκτός σχεδίου; Ο Δήμος δεν θα πρέπει να προτείνει και την κατασκευή ενός θεάτρου 700 και πλέον θέσεων με πολλαπλές χρήσεις; Είχα προτείνει απαλλοτρίωση (να αποζημιωθεί ) για το κτήμα Κατσάνου και αφού διαπλατυνθεί ο υπάρχον δρόμος μεταξύ των δύο κύκλων (από γέφυρα προς Ιδιοκτ. Αλφαντάκη) Τμήμα του να συνδεθεί με το Πάρκο της Κυανής Ακτής-Τμήμα του να γίνει πράσινο-και το γειτνιάζον τμήμα προς το Στρατόπαιδο να αξιοποιηθεί κτιριακά με μείωση του Συντελεστή Δόμησης και να ενωποιηθεί με το στρατόπαιδο και για άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας για χρήση από τους Δημότες με προτεραιότητα πάντα τα Ιαματικά Λουτρά όπου για τους άπορους πολίτες να είναι δωρεάν. Μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός για Ιατρικό Τουρισμό καθώς και Αθλητικό π.χ. για Νεφροπαθείς ή παιδική παχυσαρκία.


Τέλος για τέτοια σοβαρά θέματα υπάρχει και η λύση του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ με εναλλακτικές προτάσεις και όχι με ένα στερεότυπο ΝΑΙ ή  ΌΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου