Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Κανένα ρέμα και κανενα ποτάμι δεν καθαρίστηκε ποτέ"... - Παρουσία πλημμυροπαθών του Λούρο στο δημοτικό συμβούλιο


Στην συνεδρίαση της Τετάρτης 13/12 του δημοτικού συμβουλίου, πρώτο θέμα στην ατζέντα των θεμάτων ήταν η συζήτηση σχετικά με τις πλημμύρες σε δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.


Έτσι, στην συνεδρίαση βρέθηκαν κάτοικοι του Λούρου οι περιουσίες των οποίων, σπίτια και καταστήματα επλήγησαν.

Με ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, την αγανάκτηση, τον δικαιολογημένο θυμό αλλά και την αγωνία αφού από τα 62 σπίτια που επλήγησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αντιδήμαρχου Λούρου κ.Κατσαούνου τα 27 έχουν πάθει ολική καταστροφή. 






 Έτσι, γίνεται αντιληπτό η σοβαρότητα της κατάστασης αυτών των ανθρώπων, αφού είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους μιας ζωής να χάνονται στα λασπόνερα. 

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο κ.Κατσαούνος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη βιβλική καταστροφή "που αυτό που είδα με τα μάτια μου δεν το είχα ξαναδεί. Βγάζαμε τον κόσμο από τα σπίτια με τα χέρια, επικοινώνησα με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους. Συστάθηκε τριμελής επιτροπή με σκοπό την καταγραφή ζημιών όπου από τα 62 σπίτια που επλήγησαν τα 27 έχουν υποστεί ολική καταστροφή. Επίσης, μεγάλες ζημιές υπέστησαν εννέα καταστήματα και εφτά αυτοκίνητα", αυτά όσον αφορά τον Λούρο, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος. Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο κ.Κατσαούνος ανέφερε πως "η αιτία ήταν το ακραίο καιρικό φαινόμενο με αποτέλεσμα όλα τα φερτά υλικά να γεμίσει ο ξηροπόταμος με άμεση συνέπεια να πλημμυρίσουμε. Ντρέπομαι για λογαριασμός τους για πολιτικούς παράγοντες που ήρθαν να βγάλουν φωτογραφίες...και δεν αναφέρομαι στους δύο βουλευτές του Νομού". Επίσης, ο κ.Κατσαούνος τόνισε πως τα μηχανήματα της Δ.Ε. δεν σταμάτησαν να δουλεύουν, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Λούρου. 

Τον λόγο πήραν οι πολίτες του Λούρου όπου τόνισαν την άμεση αποκατάσταση των πλημμυροπαθών και δεύτερον να καθαριστεί ο ξηροπόταμος. 

Αμέσως μετά μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων με τον κ.Σπυράκο της Λαικής Συσπείρωσης ν'΄αναφέρει πως "κανένα ρέμα και κανενα ποτάμι δεν καθαρίστηκε ποτέ"..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου