Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκλειστικό - Ο Leonardo da Vinci στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους


Με τις εργασίες συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα, εμφανίστηκε στην Αγία Τράπεζα η αγιογραφία "Μυστικός δείπνος".


Σύμφωνα με τους συντηρητές, ο αγιογράφος εμπνεύστηκε την αγιογραφία από τον ομώνυμο πίνακα του Leonardo da Vinci, όπου αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του και τη μοναδική νωπογραφία του που μας έχει σωθεί.


Ένα από τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα έργα στην ιστορία της τέχνης και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αναπαραχθέντα έργα ζωγραφικής και βρίσκεται στο Μιλάνο της Ιταλίας, στην τραπεζαρία του μοναστηριού Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε (Santa Maria delle Grazie - Παναγία της Χάριτος) όπου δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. 

Το PrevezaBest, σας παρουσιάζει αποκλειστικά πως ήταν η Αγιογραφία στην Αγία Τράπεζα του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα πριν ολοκληρωθεί η συντήρηση, όπου καλύπτονταν από τη φθορά του χρόνου και μετά από την συντήρηση όπως φαίνεται τώρα.



Τέλος ν΄αναφέρουμε πως οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της Αγίας Τράπεζας, σειρά έχει το μεγάλο σκαλιστό τέμπλο του Ναού που απεικονίζει την άμπελο, ενώ έχουν προηγηθεί οι καθαρισμοί του Άμβωνα και του Δεσποτικού θρόνου. Το κόστος των εργασιών συντήρησης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου