Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω προγράμματος η αντικατάσταση του αμιάντου στον Ωρωπό, άδοξα έληξε το θέμα του Θερινού Κινηματογράφου, Διαφημιστική προβολή του Δήμου & Ερώτηση Δ.Κώτση για τα στρατόπεδα


Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 30/5, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πρέβεζας με 59 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Προ ημερησίας τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως αυτό των στρατοπέδων από τον Δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης Δημήτριο Κώτση, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση προς τον Δήμαρχο κ.Μπαίλη.


"Κύριε Δήμαρχε,
Έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες που το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, παρά τις αντιδράσεις φορέων αλλά και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, ενέκρινε με μικρή πλειοψηφία την πρόταση των μελετητών για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, Σολωμού και Πεδίο Βολής.
Από τότε και μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει από εσάς καμιά επίσημη ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όμως από δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο, γίνεται γνωστό ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα, και αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί τόσο σε εμάς, όσο κυρίως στους πολίτες εύλογη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά.
Επειδή μόνο μέσω της υπεύθυνης ενημέρωσης μπορεί να σταματήσει η φημολογία και να διασκεδαστούν οι ανησυχίες, θα σας παρακαλούσα να έχω απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. Πρέβεζας, υπήρξε κάποια επικοινωνία ή συνάντησή σας, με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Άμυνας ή ακόμη και με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες;
2. Γνωρίζεται αν έχουν υπάρξει κάποιες συναντήσεις στελεχών του Υπουργείου Άμυνας με επιχειρηματίες;
3. Υπάρχει περίπτωση το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων να προχωρήσει πλέον εν αγνοία του Δήμου, με το επιχείρημα ότι ο Δήμος έχει καταθέσει τις απόψεις του και έχει δώσει το πράσινο  φως, μέσω της απόφασης του Δ.Σ.;
4.  Προγραμματίζετε στο αμέσως επόμενο διάστημα κάποια πρωτοβουλία, ώστε να ενημερωθείτε για την πορεία του master plan;

Σας ευχαριστώ
Ο δημοτικός Σύμβουλος 
Κώτσης Δημήτριος

Αφού ολοκληρώθηκαν τα προ ημερησίας θέματα, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τα τακτικά ζητήματα. Πρώτο ζήτημα στην ατζέντα ήταν η Συζήτηση ύστερα από αίτημα των φορέων που μετείχαν στην Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού, Δημοτικής Ενότητας Λούρου, Δήμου Πρέβεζας και αφορούσε το θέμα με τον αμίαντο, όπως σας είχαμε ενημερώσει για την σχετική επιστολή των κατοίκων - φορέων της περιοχής του Ωρωπού, δείτε ΕΔΩ

Μάλιστα, στην συνεδρίαση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων του Ωρωπού, κ.Ελένη Φλουρή, όπου αφού εξέθεσε τις σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων από το υλικό του αμιάντου, ζητήθηκε η εξεύρεση λύσης αντικατάστασης των στεγών των σπιτιών από τον αμίαντο. Έτσι, αφού μίλησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι, Σπυράκος, Παππάς, Καλλίνικος, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν προγράμματα στα οποία μπορεί να ενταχθεί ο Δήμος Πρέβεζας για την εξεύρεση πόρων αλλά και ότι σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, διώκεται από το 2012, Κωστούλας, Τσούτσης, Νίτσας, Κακιούζης (αντιδήμαρχος), Γιαννουλάτος (αντιδήμαρχος) και Σαραμπασίνας. Το θέμα έκλεισε με την ομιλία του Δημάρχου κ.Μπαίλη, ο οποίος υιοθετώντας την πρόταση του κ.Καλλίνικου, ανέφερε πως σε συνεργασία με την περιφέρεια, να γίνει μια πρόταση υποβολής, καταγραφής της κατάστασης έτσι ώστε να ενταχθεί ο Δήμος σε κάποιο πρόγραμμα .

Ακολούθως, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου απασχόλησε η Εξέταση αίτησης δημότη για απ΄ ευθείας εκμίσθωση του Θερινού Κινηματογράφου στη θέση "ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ", Δημ. Κοιν. Πρέβεζας, Δήμου Πρέβεζας. Ένα θέμα το οποίο εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού έληξε άδοξα με τους ενδιαφερόμενους να αποσύρουν την πρόταση τους. Συγκεκριμένα, το ζήτημα για απ΄ευθείας εκμίσθωση του Θερινού Κινηματογράφου ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, αφού προηγουμένως οι δύο διαγωνισμοί μίσθωσης απέβησαν άγονοι. Για το θέμα μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ενώ μίλησε και ο ενδιαφερόμενος, κ.Κώστας Νίκας, όπου αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, απέσυρε την πρόταση του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κορωναίος κατέθεσε πως για την σχετική εκμίσθωση θα πρέπει να ισχύσει ότι προβλέπει ο νόμος 3 + 3 χρόνια και οι όροι της εκμίσθωσης να είναι αυτοί που εισηγήθηκε η οικονομική επιτροπή του δήμου. Με το πλαίσιο αυτό συμφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Παππάς, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Καλλίνικος πρότεινε την μείωση του μισθώματος στο 50% από 3.000 στα 1.500 ευρώ, αφού οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι. Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος,Γιώργος Νίτσας τόνισε πως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια για την εκμετάλλευση του κινηματογράφου, με τους κ.Σαραμπασίνα και Πιπιλίδη ν'αναφέρουν πως πράγματι υπήρξε πέρυσι ενδιαφερόμενος και με τα λεφτά στο χέρι, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στους όρους του όποιου επενδυτή, θα πρέπει να εφαρμοστούν οι όροι σύμβασης που θα επιβάλλει ο Δήμος. Από την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος, κ.Σπυράκος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του κινηματογράφου να παραμείνει δημοτικός και ως τέτοιος να δουλέψει. Πάντως, σε κάθε περίπτωση διαφάνηκε η ασυνεννοησία μεταξύ των συμβούλων της δημοτικής αρχής, αφού στην συνεδρίαση ακούστηκαν φωνές, τον κινηματογράφο να τον δουλέψει ο Δήμος, όπου σύμφωνα με τον κ.Νέσσερη η επιχείρηση είναι επικερδής. 

Τέλος, μεταξύ άλλων ζητημάτων, την συνεδρίαση απασχόλησε η διαφημιστική προβολή του Δήμου Πρέβεζας, μέσω των τριών παρακάτω θεμάτων.

1. Έγκριση δαπάνης για την Παρουσίαση- Προβολή του Δήμου Πρέβεζας στο ICONS TRAVELLERS που θα αναρτηθεί στο travelstyle.gr απο τις 1 Ιουλίου μέχρι το τέλος του 2018 στην ειδική τιμή των 800 ευρώ + 24%ΦΠΑ ( δωρεάν παροχή 2 δημοσιογραφικών σελίδων στο εντυπο τεύχος του Icons travellers ) σύμφωνα με την απόφαση 4/2018 της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας. 

2. Έγκριση δαπάνης για την ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου για την κατάρτιση του ολοκληρωμένου σχεδίου (ΜΑΣΤΕR PLAN) Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας,σύμφωνα με την απόφαση 1/2018 της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας. 

3. Έγκριση δαπάνης για την διαφήμιση στον Διεθνή Αερολιμένα Πρέβεζας στο ΑΚΤΙΟ,σύμφωνα με την απόφαση 2/2018 της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας. 

Το πρώτο και το τρίτο θέμα, πέρασαν κατά πλειοψηφία (παρότι όσον αφορά το πρώτο, αυτό πρέπει να γίνεται πολύ νωρίτερα και όχι στην παρούσα χρονική περίοδο) ενώ το δεύτερο θέμα, αναφορικά με την Έγκριση δαπάνης για την ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου για την κατάρτιση του ολοκληρωμένου σχεδίου (ΜΑΣΤΕR PLAN) Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο Γιώργος Νίτσας, αυτό να μην έχει την ανάλογη τύχη του (ΜΑΣΤΕR PLAN) των στρατοπέδων, αλλά να γίνει μέσω προσφορών από ενδιαφερόμενους που αγαπούν τον τόπο. Επιπλέον, αναφέρθηκε πως ο Δήμος θα έπρεπε να έχει ένα ειδικό σύμβουλο επικοινωνίας όπου θα διαχειρίζεται τα θέματα προβολής του δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου