Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Ξεκινήσαμε από την Ήπειρο, θα το συνεχίσουμε και σε όλη την Ελλάδα



Σταδιακά θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες


«Φιλοδοξούμε σε μια καλύτερη συζήτηση και εξειδίκευση ανά περιοχή. Ξεκινήσαμε από την Ήπειρο, θα το συνεχίσουμε και σε όλη την Ελλάδα. Ο άμεσος διάλογος της πολιτικής ηγεσίας και των ανθρώπων που είναι καθημερινά στο δρόμο, είναι αυτό που θα δώσει τα καλύτερα εχέγγυα επιτυχίας σε αυτό το εγχείρημα», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος επισκέφθηκαν τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και συνομίλησαν με το προσωπικό. Αναφέρθηκαν στο νέο σχέδιο “ΠΕΡΣΕΑΣ” για την εμφανή αστυνόμευση, που εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες. Σχέδιο, που ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα για την μείωση της μικροπαραβατικότητας.

Η Υπουργός ανέφερε ότι γίνεται αναλυτική καταγραφή των ζητημάτων παραβατικότητας ανά περιοχή προκειμένου να εκπονηθούν τα κατάλληλα σχέδια για την αντιμετώπισή της. Τόνισε δε, ότι η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και έχει καταφέρει σημαντική μείωση της βαριάς εγκληματικότητας.

Αναφερόμενη στα ζητήματα που απασχολούν την Ήπειρο, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι τα θέματα των ναρκωτικών αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, ενώ προανήγγειλε την διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια θερμικών καμερών για την καλύτερη επιτήρηση των χερσαίων συνόρων.

«Ο οδοστρωτήρας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν και την Αστυνομία τόσο σε αριθμό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές», σημείωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπενθύμισε ότι επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργήθηκαν χιλιάδες οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Θέσεις, που κατά τα επόμενα χρόνια ήταν αδύνατο να καλυφθούν λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών.

«Σταδιακά θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι η χώρα ανακάμπτει και καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια με βήματα συνειδητά και μεθοδικά.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικούς με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας & Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Κέρκυρας.

Επισκέφθηκε, επίσης, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε από τους Διοικητές των Υπηρεσιών και συνομίλησε με το προσωπικό.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου