Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2019

Η Πρέβεζα γιορτάζει και τιμά τα 107 χρόνια Ελευθερίας της- Tη Δευτέρα η κορύφωση των εκδηλώσεων


Με μια εκδήλωση μνήμης η οποία επικεντρώθηκε σε μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα για το χρονικό της 21ης Οκτωβρίου 1912 αλλά και του διαστήματος που προηγήθηκε και ακολούθησε της ημερομηνίας αυτής, συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις για την 107 Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, ενώ μεταξύ άλλων την παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων καθώς και Δημότες.



Την βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, χαρακτηρίζοντας την ημέρα Απελευθέρωσης και νίκης ημέρα χαράς και υπερηφάνειας στην οποία ωστόσο οφείλουμε να τιμήσουμε και τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να κερδηθεί το υπέρτατο αυτό αγαθό.


Ο κ.Γεωργάκος προανήγγειλε ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν γι΄αυτές και κυρίως την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κωνσταντάκη. 

Καταλήγοντας δε, επεσήμανε ότι η ελευθερία πρέπει να τιμηθεί με δημοκρατική ευθύνη απέναντι στην ακραία ασυδοσία και το λαϊκισμό μέσα από την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.Χαιρετισμό εκ μέρους του Δικτύου Πάφου απεύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Κέρκυρας Χρυσούλα Τόμπρου-Γκίνη, η οποία εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκεται στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας δηλώνοντας πεπεισμένη ότι η συνεργασία αυτή θα έχει σίγουρα συνέχεια. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Προιστάμενος των Γενικών Αρχείων Κράτους της Πρέβεζας Σπύρος Σκλαβενίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Απελευθέρωσης μέσα από τη μαρτυρία των αρχείων. 


Η "αυλαία" της δεύτερης μέρας των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Μνήμες χαράς (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε).Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κακαβά. 

Σήμερα,Κυριακή στις 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλία των Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας "Σπύρος Δήμας" και του "Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων". 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τη Δευτέρα το πρωί με τη Δοξολογία που θα ψαλεί στις 10.30 στον Άγιο Χαράλαμπο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου,με ομιλία από τον Φιλόλογο Κοσμά Κοψάρη, το εωθινό από τη Φιλαρμονική Ορφέας και την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου