Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΘΩΟΣ ΟΜΟΦΩΝΑ της κατηγορίας του βιασμού ο παπάς του Μιχαλιτσίου (Αναλυτικά)


Αθώος και των λοιπών κατηγοριών.


Αυλαία σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ιωαννίνων για την υπόθεση του παπά από το Μιχαλίτσι που είχε κατηγορηθεί για βιασμό και ασέλγεια κατά δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο παπάς είχε προφυλακιστεί για ένα περίπου μήνα στις φυλακές Τριπόλεως και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με απόφαση των δικαστών Πρέβεζας. Μετά από αναβολές και διακοπές, σήμερα το πρωί εκδόθηκε η απόφαση που έκρινε αθώο τον παπά για όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Η υπόθεση χρονολογείται πριν από 2 περίπου χρόνια και έσκασε σαν βόμβα μετά την είδηση για την προφυλάκιση του Ιερέα. Τότε είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, αφού τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά σάιτ της Ελλάδας είχαν αντιγράψει αποσπάσματα από τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του PrevezaBest τα οποία είχαμε προβάλει και η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε σίριαλ λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου ως ιερωμένου αλλά και μετά από τα όσα ήρθαν στο φως από την ημέρα που προφυλακίστηκε ο παπάς και μετά.

Το ενδιαφέρον του κοινού για το τι συνέβη τελικά, ήταν πολύ ζωηρό και επιτάθηκε από το γεγονός ότι η δίκη στα Γιάννενα κράτησε δύο περίπου εβδομάδες με πάρα πολλούς μάρτυρες. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού μια τέτοια πράξη δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει το λαϊκό αλλά και θρησκευτικό αίσθημα.

Ο παπάς λοιπόν, ο οποίος έτυχε της συμπαράστασης του ποιμνίου του όλο αυτό το διάστημα, αθωώθηκε μεν σήμερα, πλην όμως, έμεινε φυλακή για ένα μήνα.

Καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης οι πληροφορίες μας έρχονταν με το σταγονόμετρο, αφού η δίκη γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών. Σήμερα πρώτοι από όλους ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα και με ανάρτησή μας ανακοινώσαμε την είδηση, δείτε ΕΔΩ

Επικοινωνήσαμε με τον πάτερ Μιχαήλ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν  ήταν σε θέση να μας μιλήσει μετά το μαρτύριο που πέρασε, μας ζήτησε να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα του βίου του, που "κουρελιάστηκε"  και μας παρέπεμψε στους πληρεξούσιους δικηγόρους του. Τη μόνη δήλωση που μπορέσαμε να αποσπάσουμε ήταν πως ποτέ δεν έχασε την πίστη του στο Θεό και σε όσους στάθηκαν δίπλα του.

Ο κος Δημήτριος ΔΗΜΟΣ δικηγόρος Ιωαννίνων που υπερασπίστηκε τον πάτερ ενώπιον του δικαστηρίου μαζί με τον δικηγόρο Πρέβεζας κο Απόστολο ΤΑΣΣΗ, μας δήλωσε ότι : "Μετά από μία  μεγάλη δίκη όπου εισφέρθηκαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ενώπιον 7 τακτικών και λαϊκών δικαστών, αποδείχθηκε πανηγυρικά η αθωότητα του ιερωμένου. Οι πολίτες δεν πρέπει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς".



Ο κος Απόστολος Τάσσης , που χειρίζονταν την υπόθεση από την αρχή, επιφυλάχθηκε να κάνει δηλώσεις σε χρόνο "πιο κατάλληλο και λιγότερο φορτισμένο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου