Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έτσι "ξεχρέωσε" η ΝΔ τον Αντώνη Μπέζα με τη θέση του γενικού γραμματέα στον Δήμο Πρέβεζας ; ;


Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δήμου Πρέβεζας, Αντώνης Μπέζας αφού διετέλεσε Υφυπουργός σε τρία Υπουργεία, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος Δήμου Πάργας, στο πλευρό του πρώην δημάρχου, Αντώνη Νάστα.


Εδώ και λίγες μέρες από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Πρέβεζας, κ.Γεωργάκου ανακοινώθηκε επισήμως η συνεργασία του με τον πρώην Υφυπουργό και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Αντώνη Μπέζα, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα...

Ποιος  από τους δήμους δεν θα ήθελε να έχει στις τάξεις του έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει περάσει με επιτυχία από τρία υπουργία, για συνεργάτη του ; ;

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση αυτή του κ.Γεωργάκου προκάλεσε ποικίλων ειδών σχόλια - κυρίως στον χώρο της κεντροδεξιάς - και όχι ευμενή...

Έπειτα την εκλογική ήττα του Αντώνη Νάστα στον Δήμο Πάργας, κάποιοι έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες και εκφράστηκαν κατά της επιλογής του Αντώνη Μπέζα στη θέση του ειδικού συμβούλου. 

Η αλήθεια είναι και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, πως ο κ.Μπέζας από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Δήμου Πάργας, κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να συμβάλλει στην εξασφάλιση διάφορων πόρων για την υλοποίηση έργων του Δήμου, όλα τα άλλα περί ευθύνης Μπέζα στην ήττα του κ.Νάστα αποτελούν κουβέντες του καφενείου...

Ο Αντώνης Μπέζας είναι γνωστό και δεν είναι ψέμματα πως "κόπηκε" από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Ν.Θεσπρωτίας. Κάποιοι έκαναν λόγο πως σ'αυτό έβαλε το χέρι του ο Αλέκος Καχριμάνης, λόγω της φιλίας που διατηρεί ο κ.Μπέζας με τον πρώην υποψήφιο Περιφερειάρχη, Σ.Ριζόπουλο.

Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο ότι η τοποθέτηση Μπέζα στη θέση του Γ.Γ. Δήμου Πρέβεζας, έχει να κάνει με εξόφληση πολιτικού γραμματίου της ΝΔ στο πρόσωπο του πρώην Υφυπουργού....

Αλήθεια, έτσι "ξεχρέωσε" η ΝΔ τον Αντώνη Μπέζα δίνοντας του τη θέση Γ.Γ. στον δήμο μας ;;  

Κάποιοι άλλοι βέβαια αναφέρουν πως το κόμμα της κεντροδεξιάς "έριξε" κατάφωρα τον κ.Μπέζα, δίνοντας του τη θέση αυτή....

Η αλήθεια σχετικά με το προηγούμενο είναι πως δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο....

Ο Αντώνης Μπέζας ήρθε στο Δήμο Πρέβεζας, εξαιτίας των διαπροσωπικών σχέσεων και της φιλίας που διατηρεί με τον Νίκο Γεωργάκο και λειτούργησε καθαρά επαγγελματικά...και καλώς έκανε.

(Προφανώς όμως και υπάρχουν ντόπιοι, συμπολίτες μας και δη αξιόλογοι που θα μπορούσαν ν'αναλάβουν τη θέση αυτή).

Για όσο καιρό όμως ο Αντώνης Μπέζας μείνει στο πόστο αυτό (επ' αυτού περισσότερα δεν μπορώ ν' αναφέρω) θεωρώ πως θα τιμήσει καθαρά επαγγελματικά και λόγω του ονόματος του, τη θέση του Γ.Γ. Δήμου Πρέβεζας και θα εργαστεί - όπως έκανε και στον Δήμο Πάργας - με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Κλείνοντας, και για να το δούμε λίγο από την "ανάποδη" για όσους εκφράζονται κατά της επιλογής αυτής, δεν διαπίστωσα να είχαν την ίδια πρεμούρα όταν ο πρώην Δήμαρχος τοποθέτησε Γ.Γ. τον κ.Δασκαλόπουλο..

Επίσης, μην λησμονούμε πως ο δικός μας, Μιλτιάδης Κλάπας τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Δήμου Σαρωνικού. Αυτό τίνος πολιτικό γραμμάτιο ήταν ; Της Ν.Δ. μήπως...; 

Αστειότητες..!

Άρα, μήπως κάποιοι απ'αυτούς  - και δεν αναφέρομαι σ'όλους - που εκφράζονται κατά της επιλογής Μπέζα, περίμεναν την εξόφληση του δικού τους πολιτικού γραμματίου ... ;; 

Λέω, μήπως....;;;

Χρήστος Ανεμοζάλης

Το βιογραφικό του Αντώνη Μπέζα: 

Είναι Πολιτικός Μηχανικός (Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα Εργαστήρια Οπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Μιλάει την αγγλική γλώσσα.



Εκλέχθηκε Βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2000, 2004, 2007, 6ης Μαΐου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012.



Μέχρι 25.6.2013 ήταν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) και Αντιπρόεδρος της Ελληνοϊαπωνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτών Φοιτητών (1982-1986), Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας(1994-1998), Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας (1998-2000), Πρόεδρος του 1ου Συμβουλίου Περιοχής Θεσπρωτίας (1996-1998) και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα έχει επίσης διατελέσει μέλος του Τομέα ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, μέλος των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου, Απόδημου Ελληνισμού, Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και Αντιπρόεδρος της Ελληνορωσικής και μέλος της Ελληνοαλβανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας. Υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2005.

Από 10.10.2005 έως 9.10.2009 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα και τη δημόσια περιουσία. Από 25.6.2013 έως 10.6.2014 ήταν Υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΚΑΒ και τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας, ενώ από 11.6.2014 έως 27.1.2015 διετέλεσε ως Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

1 σχόλιο:

  1. Ελπιζω να μην εξελιχθει κατι αντιστοιχο που εγινε στον προην Δημο Ζαλογγο επι εποχης Μικρουλη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή