Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νέο σεμινάριο από το Επιμελητήριο με δωρεάν πιστοποίηση στους υπολογιστές και με εκπαιδευτικό επίδομα 500 ευρώ


Στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στη 1 μ.μ. από το ραδιόφωνο του Ράδιο Πρέβεζα μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης.

"Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, τις οποίες θεωρώ λίαν επιεικώς απαράδεκτες, είμαι σίγουρος πως οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν ούτε τους επαγγελματίες ούτε τους πολίτες της γειτονικής Λευκάδας, αλλά ούτε και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λευκάδας" σχολίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ.Γιάννης Μπούρης σχετικά με τα όσα υποτιμητικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τους γείτονες του νησιού. 

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία έπειτα το Lockdown, ο κ.Μπούρης τόνισε πως τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε. Μετά την 10ετή παρατεταμένη οικονομική κρίση, που φαίνονταν κάποια καλά σημάδια στον ορίζοντα ήρθε η υγειονομική κρίση η οποία - εκτός των άλλων - μετατράπηκε σε οικονομική κρίση. Υπάρχουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις των καταστηματαρχών - επιχειρηματιών, με επιταγές, ενοίκια κτλ. 

"Πρέπει να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και είναι κάτι που μεταφέρουμε σε όλες τις τηλεδιασκέψεις που κάνουμε με τους θεσμικούς φορείς". 

"Σύσσωμη η επιμελητηριακή κοινότητα διεκδικούμε την επέκταση της  επιδότησης ενοικίου και είναι πολύ σημαντικό αυτό να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου". 

"Χρειάζονται γενναίες πολιτικές για να μπορέσουν τα καταστήματα να υπάρχουν και την επόμενη μέρα, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

"Πρέπει να λειτουργήσει η αλυσίδα Περιφέρεια - Επιμελητήριο - Δήμος, έχουμε μείνει πίσω σε πράγματα που μπορούν να μας καταστήσουν πιο δυνατούς τουριστικά"

"Το πρόγραμμα Open mall" στην Πρέβεζα βρίσκεται σε εξέλιξη και σε σύσκεψη που κάναμε με τον Δήμο μας είπαν πως από πλευράς τους σε μελέτες είναι έτοιμοι στο 80% . Το Open mall είναι ένα έργο το οποίο το πιστέψαμε σαν Επιμελητήριο και θεωρώ πως θα μεταμορφώσει το κέντρο της Πρέβεζας και θα το κάνει το "Σαλόνι" της ευρύτερης περιοχής"

"Από του χρόνου, το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα είναι ψηφιακό, όλες οι δουλειές που έχουμε θα γίνονται μέσω ίντερνετ"

Τέλος ο κ.Μπούρης αναφέρθηκε στην αυριανή ανακοίνωση που αναμένεται να δημοσιοποιήσει το Επιμελητήριο Πρέβεζας και έχει να κάνει με επιδοτούμενο σεμινάριο 100 ωρών (τηλεκατάρτισης, από το σπίτι) στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές  το οποίο όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν δωρεάν πιστοποίηση και εκπαιδευτικό επίδομα 500 ευρώ. 

"Δεν αφήνουμε να πίσω τίποτα κάτω, ότι μπορούμε το φέρνουμε για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων" 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου