Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2020

Ζαχαριάς για τους πληγέντες από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου " Οι άνθρωποι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και δεν έχουν πάρει τίποτα"


Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που παρουσιάζει και επιμελείται ο Χρήστος Ανεμοζάλης, μίλησε ο Δήμαρχος Πάργας, κ.Ν.Ζαχαριάς.

Ερωτηθείς ο κ.Ζαχαριάς, σχετικά με τους πληγέντες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου στο Καναλάκι, σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Εδώ είναι το μεγάλο θέμα το οποίο το κράτος δεν έχει αγγίξει καθόλου

Εμείς έχουμε κάνει αίτημα για απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες που τα σπίτια χαρακτηρίστηκαν "κόκκινα" δηλαδή κατεδαφιστέα. Μιλάμε για 50 "κόκκινα" σπίτια. 

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Επίσης έχουμε ζητήσει επιδότηση ενοικίου. 

Οι άνθρωποι που "βγήκαν" έξω από τα σπίτια τους να πάρουν μια επιδότηση επειδή τώρα το χειμώνα το πρόβλημα είναι εντονότερο. Έχουμε υποβάλλει επίσης αίτημα για οικίσκους σε χωριά που δεν υπάρχει κατοικία . 

Απ'όλα αυτά έχει γίνει η οροθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής και έχουν μπει οι όροι ούτως ώστε να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες των οικημάτων που είναι προς επισκευή ή προς κατεδάφιση για να βγάλουν τις άδειες τους. 

Έχουμε υποβάλλει 750 περίπου αιτήσεις για να εισπράξουν οι δημότες - πληγέντες ένα ποσό της τάξεως από 600 - 6000 ευρώ για να κάνουν κάποιες επισκευές και να καλύψουν τις πρώτες βασικές ανάγκες. Από τα χρήματα αυτά - έως και σήμερα - δεν έχουν πάρει τίποτα.

Μάλιστα έχω στείλει και μήνυμα στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι άνθρωποι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και δεν έχουν πάρει τίποτα" κατέληξε ο Δήμαρχος Πάργας.

Όσον αφορά το άλλο μείζον ζήτημα της περιοχής, με το κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου, ο κ.Ζαχαριάς τόνισε μεταξύ άλλων πως "εκείνο που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι, αν ο εργολάβος παραδώσει την Παρασκευή, την επομένη, δηλαδή Σάββατο μπαίνουν τα συνεργεία καθαρισμού όπου θα χρειαστούν 5- 6 ημέρες".  




.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου