Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι τρεις εταιρείες που θα κληθούν να δώσουν προσφορές για το έργο των κρηπιδωμάτων


Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 30/10 το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας .
Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η Δημοπράτηση έργου "ΕΠΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΌΤΗΤΑΣ", με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2γ του άρθρου 32 και  του άρθρου 32Α του ν. 4412/2016 (άρθρο 32 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ).
  1. Έγκριση τευχών δημοπράτησης ( παρ. 1 εισήγηση με ΑΔΑ :ΩΣ14ΟΞΑΖ-ΓΒ5) και του αρθ 2 παρ. 1 ( σκοπός της προγραμματικής σύμβασης με ΑΔΑ:ΨΘ1ΟΩΞΧ-ΦΦΜ).
  2. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας σύμφωνα με την παρ. 3 της εισήγησης με ΑΔΑ :ΩΣ14ΟΞΑΖ-ΓΒ5) και του αρθ 2 παρ. 1 ( σκοπός της προγραμματικής σύμβασης με ΑΔΑ:ΨΘ1ΟΩΞΧ-ΦΦΜ).
  3. Σύνταξη και έγκριση πίνακα εργοληπτικών εταιρειών σύμφωνα με την παρ. 2  της εισήγησης με ΑΔΑ :ΩΣ14ΟΞΑΖ-ΓΒ5) και του αρθ 2 παρ. 1 ( σκοπός της προγραμματικής σύμβασης με ΑΔΑ:ΨΘ1ΟΩΞΧ-ΦΦΜ).
Εισαγωγικά ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ.Γεωργάκος ανέφερε τα εξής:

Στο πίνακα των ελεγκτικών επιχειρήσεων που θα κληθούν να μετέχουν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης είναι η αναζήτηση μέσα από το Υπουργείο και ουσιαστικά έχουμε τρεις εταιρείας. 5ης, 6ης και 3ης τάξης σε λιμενικά έργα . 

6ης τάξης είναι η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ . Για την κάθε εταιρεία έχω πάρει τα αντίστοιχα έργα που έχουν κάνει στην Ελλάδα, όπως μαρίνες, εγκαταστάσεις κτλ. Για την ΤΟΜΗ της 6ης τάξης μπορούμε να δούμε Μαρίνες, καταφύγια, τουριστικό καταφύγιο, την Μαρίνα του Ακτίου, την Μαρίνα του Όρμου Παναγιάς Χαλκιδικής, πλωτές προβλήτες και γενικά έχει εκτελέσει αρκετά και μεγάλα έργα στην Ελλάδα .

Η δεύτερη εταιρεία είναι η αρχιμήδης η οποία είναι 5ης τάξης, έχει κάνει πολλά και αρκετά έργα στην Ελλάδα, είτε λέγονται λιμάνι, είτε προβλήτες, είτε αλιευτικά καταφύγια κ.α. Έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στα λιμενικά έργα στο οποίο δραστηριοποιείται. 

Η Τρίτη εταιρεία είναι η ΚΕΠΑ ΑΤΕ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι 3ης τάξης στα λιμενικά έργα και εδώ από τις βεβαιώσεις που προκύψανε από το μητρώο έργων που ζητήσαμε από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών έχει να κάνει με πολλά έργα μεγάλων προυπολογισμών. 

Και οι τρεις εταιρείες θα κληθούν να δώσουν τις προσφορές τους. 

Η επιτροπή διαγωνισμού ελέγχει την διαδικασία, ως προς τις προσφορές τις μελέτης, και αντίστοιχα μετά μπαίνουν οι όροι και οι περιορισμοί που θέτουμε ως προς τον χρόνο εκτέλεσης του έργου κα. 

Στην παρούσα φάση είναι το κάλεσμα των τριών μεγάλων αυτών εταιρειών. 

Οπότε ζητώ από το Δ.Σ. να επικυρώσει τις τρεις αυτές εταιρείες 

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. και επικεφαλής της παράταξης "Στροφή στο Μέλλον" Ευ.Φονταράς έθεσε το θέμα στη διαδικασία να μπουν και άλλες εταιρείες, κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ.Γεωργάκος λέγοντας πως στην εν λόγο διαδικασία δεν μπορεί να προσέλθουν π.χ. 15 εταιρείες, μέχρι τρεις...

Επίσης ο κ.Φονταράς έθεσε το θέμα των κριτηρίων με τα οποία επιλεγήκαν οι τρεις παραπάνω εταιρείες αλλά και ποιος τις επέλεξε. 

"Η  όποια επιλογή γίνεται έχουμε απόφαση από το Δ.Σ. Η επιλογή είναι τα έργα που έχουν κατασκευάσει, ο προυπολογισμός και τα πτυχία τους. Το ότι τόσο μεγάλες εταιρείες έρχονται σε ένα έργο 15,εκ συν ΦΠΑ πρέπει να το δούμε και να μας τιμήσει και αυτό ότι έρχεται μια εταιρεία που εκτελεί έργα εκατομμυρίων σε ένα έργο δευτέρας τάξεως", ανέφερε ο κ.Γεώργακος.

"Η επιτροπή διαγωνισμού εξετάζει όλα όσα προβλέπονται". 

Επίσης, το Δ.Σ. κινήθηκε θετικά ως προς τη μείωση μισθωμάτων ακινήτων ιδιοκτησίας του, πλην όμως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση, αφού πρώτα ζητήσουν την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου