Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 12, 2021

Μετά τον “αρραβώνα” ΔΕΠΑ-Πινδου, ο Ριζόπουλος πίσω και από το “γάμο” της εταιρίας Krop και του ομίλου Smerc;


Στο τέλος του προηγούμενου μήνα, η είδηση ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας Krop, με έδρα την Άρτα, άλλαξε χέρια και αποκτήθηκε από το επενδυτικό ταμείο Smerc του Νίκου Καραμούζη, προκάλεσε αίσθηση.

θυμίζουμε ότι η Krop που παράγει και εξάγει 25 εκατομμύρια περίπου κιλά φρούτων ετησίως, έχει ιδρυθεί το 2011 από τους επιχειρηματίες Κωνσταντίνο Ροπόκη και Σταύρο Τσολάκο.

Το ερώτημα που απασχολούσε τους πάντες τις τελευταίες ημέρες, ήταν το πως ένα μεγάλο επενδυτικό ταμείο όπως αυτό του Νίκου Καραμούζη, εντόπισε, την πετυχημένη η αλήθεια είναι, Αρτινή εταιρεία, και πως έφτασε να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον που έφτασε μέχρι την εξαγορά.

Η απάντηση πίσω από αυτό το μεγάλο deal που έχει τεράστια σημασία για την τοπική μας οικονομία, ακούει στο όνομα Σπύρος Ριζόπουλος.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πρώτα απ όλα να σημειώσουμε πως ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, διατηρεί άριστες σχέσεις και με τους δύο που προαναφέραμε.

Με τον Κωνσταντίνο Ροπόκη γνωρίστηκε μέσω του ενδιαφέροντός του για τις τοπικές επιχειρήσεις και των προσπαθειών που καταβάλει ο ίδιος, για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ηπείρου. Την Krop την είχε επισκεφτεί στο παρελθόν όταν και πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε επιχειρηματικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα στο νομό Άρτας. Έτσι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Ροπόκη.

Με τον Νίκο Καραμούζη από την άλλη, τον συνδέει μια σταθερή φιλία πολλών ετών, και αυτός ο αλληλοσεβασμός των δύο ανδρών τους δίνει την ευκαιρία να ανταλλάσσουν συχνα απόψεις και προβληματισμούς.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Νίκος Καραμούζης, πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, που αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του Προέδρου της Grant Thornton Ελλάδος και αυτή του Executive Chairman του SMERemediumCap, ήταν αυτός που παρουσίασε τον Σπύρο Ριζόπουλο στη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση των Οριζόντων Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Ριζόπουλος λοιπόν, πρότεινε στον Νίκο Καραμούζη να στρέψει την προσοχή του προς την μεριά της Άρτας και προς την συγκεκριμένη εταιρεία, προτείνοντάς του να επενδύσει στην περιοχή της Ηπείρου που έχει επιχειρηματικά διαμαντάκια κρυμμένα και τα οποία περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Από εκεί και πέρα, όλα πήραν τον δρόμο τους. Θυμίζουμε τέλος, ότι αυτή δεν ήταν η μόνη ευεργετική, για την οικονομία της Ηπείρου, κίνηση του Σπύρου Ριζόπουλου, καθώς μεταξύ άλλων, ο ίδιος είχε μεσολαβήσει και για την πολύκροτη υπόθεση μεταξύ ΔΕΠΑ και Πίνδου για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου στην βιομηχανία που θα λειτουργήσει ευεργετικά για το κόστος παραγωγής.

rotan-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου